Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Bestand:15.469.jpg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Foto 15.469
Foto 15.469 - Op de foto is [[Maria-Vredeskapel]] achter de [[Watermolen (Haageind) |watermolen]] aan het [[Haageind]] in aanbouw.
Bouw van de Maria Vredeskapel over de Vlier.   Haageind.     april 1944       
Nog tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]], op 20 april 1944, werd het bouwwerk uitgezet en daags daarna kon men beginnen met het metselwerk van de fundering. Paul en Jan Lutters begonnen met de eerste laag.
 
Op 6 juni 1944, de dag van de invasie in Frankrijk, begon [[stukadoor Smets]] met het bezetten van de gewelven van de kapel. De firma Meeuws uit Oirschot maakte de mooie bidstoelen en Egbert Dekkers uit Moergestel de muurschilderingen. Niel Steenbergen had begin juni het beeld klaar 14 juni 1944 werd de kapel aan de [[Pastoor Witlox]] bij zijn zilveren priesterfeest aangeboden.
 
Op de steigers staan  [[Jan lutters]] (links)  en [[Paul Lutters]] (rechts), die het metselwerk uitvoerden. Zoals te zien is het kapelletje oorspronkelijk over het beekje de [[Vlier]] gebouwd. De gemetselde bogen over het water zijn goed te zien. Met de ruilverkaveling is de Vlier om de kapel geleid.
 
   
[[categorie:collectie Ton Hartjens]]
[[categorie:collectie Ton Hartjens]]

Versie van 23 mei 2014 14:50

Foto 15.469 - Op de foto is Maria-Vredeskapel achter de watermolen aan het Haageind in aanbouw. Nog tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 20 april 1944, werd het bouwwerk uitgezet en daags daarna kon men beginnen met het metselwerk van de fundering. Paul en Jan Lutters begonnen met de eerste laag.

Op 6 juni 1944, de dag van de invasie in Frankrijk, begon stukadoor Smets met het bezetten van de gewelven van de kapel. De firma Meeuws uit Oirschot maakte de mooie bidstoelen en Egbert Dekkers uit Moergestel de muurschilderingen. Niel Steenbergen had begin juni het beeld klaar 14 juni 1944 werd de kapel aan de Pastoor Witlox bij zijn zilveren priesterfeest aangeboden.

Op de steigers staan Jan lutters (links) en Paul Lutters (rechts), die het metselwerk uitvoerden. Zoals te zien is het kapelletje oorspronkelijk over het beekje de Vlier gebouwd. De gemetselde bogen over het water zijn goed te zien. Met de ruilverkaveling is de Vlier om de kapel geleid.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 dec 2013 09:32Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 dec 2013 09:32550 × 382 (84 kB)Gjtokkel (overleg | bijdragen)

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt: