Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Appartementengebouw d'Esdoorn: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '300px|thumb| '''Appartementengebouw d'Esdoorn''' ontstond in 2010 in Liessel waar eerder café-zaal De Sportvriend was. Op de pla...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:L60.186.jpg|300px|thumb|]]
[[Bestand:L60.186.jpg|300px|thumb|het appartementengebouw in aanbouw in 2009.]]
 
 
'''Appartementengebouw d'Esdoorn''' ontstond in 2010 in [[Liessel]] waar eerder [[café-zaal De Sportvriend]] was.
'''Appartementengebouw d'Esdoorn''' ontstond in 2010 in [[Liessel]] waar eerder [[café-zaal De Sportvriend]] was.


Op de plaats waar De Sportvriend en de naast gelegen [[basisschool d'Esdoorn]] op adres [[Hoofdstraat 54]] stonden, kwamen in 2010 het ''Appartementengebouw d'Esdoorn'' en de woningen aan de [[Esdoornhof]]. Na jaren van leegstand, verpaupering, bezwaarprocedures en ontwerpen aan de tekentafel. Het adres [[Hoofdstraat 52]] kwam toen te vervallen.
Op de plaats waar De Sportvriend en de naast gelegen [[basisschool d'Esdoorn]] op adres [[Hoofdstraat 54]] stonden, kwamen in 2010 het ''Appartementengebouw d'Esdoorn'' en de woningen aan de [[Esdoornhof]]. Na jaren van leegstand, verpaupering, bezwaarprocedures en ontwerpen aan de tekentafel. Het adres [[Hoofdstraat 52]] kwam toen te vervallen.


De eerste nieuwbouwplannen werden eind jaren negentig gemaakt. Stichting [[De Stùlp]] tekende  in 2006 bezwaar aan tegen nieuwbouwplannen, deze wilde het gebouw van de basisschool behouden, in de hoop dat de school de status van [[gemeentelijk monument]] zou krijgen. Na een negatieve uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, de strijd opgegeven en was de weg vrij voor nieuwe ontwikkelingen. Bouwbedrijf Bots uit Liessel tekende vervolgens voor het ontwerp en voor de ontwikkeling van het hele project. De basis hiervoor vormde de voormalige jongensschool. Inzet was om de sfeer van dit oude gebouw te handhaven en een vergelijkbaar pand neer te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in ''Villa d’Esdoorn''. De uitvoering gebeurde in samenwerking met [[bouwbedrijf Manders-van Doorne]] eveneens uit Liessel. Aan de achterzijde van de villa  kwamen nog eens drie rijtjeswoningen voor starters en vier patiowoningen voor senioren.
De eerste nieuwbouwplannen werden eind jaren negentig gemaakt. Stichting [[De Stùlp]] tekende  in 2006 bezwaar aan tegen nieuwbouwplannen, deze wilde het gebouw van de basisschool behouden, in de hoop dat de school de status van [[gemeentelijk monument]] zou krijgen. Na een negatieve uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, werd de strijd opgegeven en was de weg vrij voor nieuwe ontwikkelingen. [[Bots Bouwgroep]] uit Liessel tekende vervolgens voor het ontwerp en voor de ontwikkeling van het hele project. De basis hiervoor vormde de voormalige jongensschool. Inzet was om de sfeer van dit oude gebouw te handhaven en een vergelijkbaar pand neer te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in ''Villa d’Esdoorn''. De uitvoering gebeurde in samenwerking met [[bouwbedrijf Manders-van Doorne]] eveneens uit Liessel.  
 
Aan de rechterzijde van de villa  kwamen nog eens drie rijtjeswoningen voor starters en aan de achterzijde vier patiowoningen voor senioren.




[[Categorie:Huizen met een naam|Esdoorn]]
[[Categorie:Huizen met een naam|Esdoorn]]
[[categorie:appartement|Esdoorn]]
[[categorie:appartementencomplex|Esdoorn]]

Huidige versie van 6 jun 2022 om 16:05

het appartementengebouw in aanbouw in 2009.

Appartementengebouw d'Esdoorn ontstond in 2010 in Liessel waar eerder café-zaal De Sportvriend was.

Op de plaats waar De Sportvriend en de naast gelegen basisschool d'Esdoorn op adres Hoofdstraat 54 stonden, kwamen in 2010 het Appartementengebouw d'Esdoorn en de woningen aan de Esdoornhof. Na jaren van leegstand, verpaupering, bezwaarprocedures en ontwerpen aan de tekentafel. Het adres Hoofdstraat 52 kwam toen te vervallen.

De eerste nieuwbouwplannen werden eind jaren negentig gemaakt. Stichting De Stùlp tekende in 2006 bezwaar aan tegen nieuwbouwplannen, deze wilde het gebouw van de basisschool behouden, in de hoop dat de school de status van gemeentelijk monument zou krijgen. Na een negatieve uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, werd de strijd opgegeven en was de weg vrij voor nieuwe ontwikkelingen. Bots Bouwgroep uit Liessel tekende vervolgens voor het ontwerp en voor de ontwikkeling van het hele project. De basis hiervoor vormde de voormalige jongensschool. Inzet was om de sfeer van dit oude gebouw te handhaven en een vergelijkbaar pand neer te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in Villa d’Esdoorn. De uitvoering gebeurde in samenwerking met bouwbedrijf Manders-van Doorne eveneens uit Liessel.

Aan de rechterzijde van de villa kwamen nog eens drie rijtjeswoningen voor starters en aan de achterzijde vier patiowoningen voor senioren.