Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Hotel Stationszicht: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(verwijzing naar krant werkte niet meer)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:01.755.JPG|thumb|500px|Het interieur van het café]].
[[Bestand:Hotel Stationszicht LR.jpg|350px|rechts]]
[[Bestand:01.755.JPG|thumb|350px|Het interieur van het café]]
[[Bestand:31.523 a.jpg|thumb|500px|Plattelands vrouwen in 1997. Klik op het icoon voor meer informatie.<br>Foto: collectie Heemkundekring Deurne.]]
[[Bestand:31.523 a.jpg|thumb|500px|Plattelands vrouwen in 1997. Klik op het icoon voor meer informatie.<br>Foto: collectie Heemkundekring Deurne.]]


'''Hotel Stationszicht''' was een hotel, café en zaal aan het [[Stationsplein]] in [[Deurne]].
'''Hotel Stationszicht''' was een hotel, café en zaal aan het [[Stationsplein]] in [[Deurne]]. Het pand had [[Spoorlaan 21]] als adres.




Stationszicht werd omstreeks 1968/1969 opgericht als tweede hotel bij [[Station Deurne]], aan de overzijde van het plein ten opzichte van [[Hotel Goossens]] op de plek waar voorheen [[Café Kuijpers]] gevestigd was.  
Stationszicht werd in 1968/1969 opgericht als tweede hotel bij [[Station Deurne]], aan de overzijde van het plein ten opzichte van [[Hotel Goossens]] op de plek waar voorheen [[Café Kuijpers]] gevestigd was.  


In februari 1968 werd het oude gebouw afgebroken en op die plek verrees een geheel nieuw pand. De familie Kuijpers-van de Ven heeft het nieuwe horecabedrijf nog enige tijd geëxploiteerd. In augustus 1974 namen Jozef en Gon Hendriks de rol van uitbater van hen over. Niet lang daarna werd de hotelfunctie afgestoten, en richtten zij zich vooral op feesten en partijen, koffietafels bij uitvaarten, en bovenal het bieden van een thuis voor verenigingen. Tot 2002 was [[Petrus Keunen (1927-2002)|Piet Keunen]] als 'klusjesman' actief voor het hotel. Zijn dochter werkte nog enige tijd in de bediening.
In februari 1968 werd het oude gebouw afgebroken en op die plek verrees een geheel nieuw pand. De familie Kuijpers-van de Ven heeft het nieuwe horecabedrijf nog enige tijd geëxploiteerd.  


Op 1 oktober 2016 sloot Stationszicht definitief de deuren.
Op de ingemetselde eerste steen van café-zaal Stationszicht aan de Spoorlaan staat te lezen: geplaatst door Henk Kuijpers 7-2-1969. In augustus 1974 namen Jozef en Gon Hendriks de rol van uitbater van hen over. Niet lang daarna werd de hotelfunctie afgestoten, en richtten zij zich vooral op feesten en partijen, koffietafels bij uitvaarten, en bovenal het bieden van een thuis voor verenigingen. Tot 2002 was [[Petrus Keunen (1927-2002)|Piet Keunen]] als 'klusjesman' actief voor het hotel. Zijn dochter werkte nog enige tijd in de bediening.
 
Op 1 oktober 2016 sloten Jozef en Gon, na 42 jaar voor de laatste keer de deuren. De locatie wordt herontwikkeld in het kader van het [[Spoorzoneproject]].  





Huidige versie van 22 apr 2024 om 19:25

Hotel Stationszicht LR.jpg
Het interieur van het café
Plattelands vrouwen in 1997. Klik op het icoon voor meer informatie.
Foto: collectie Heemkundekring Deurne.

Hotel Stationszicht was een hotel, café en zaal aan het Stationsplein in Deurne. Het pand had Spoorlaan 21 als adres.


Stationszicht werd in 1968/1969 opgericht als tweede hotel bij Station Deurne, aan de overzijde van het plein ten opzichte van Hotel Goossens op de plek waar voorheen Café Kuijpers gevestigd was.

In februari 1968 werd het oude gebouw afgebroken en op die plek verrees een geheel nieuw pand. De familie Kuijpers-van de Ven heeft het nieuwe horecabedrijf nog enige tijd geëxploiteerd.

Op de ingemetselde eerste steen van café-zaal Stationszicht aan de Spoorlaan staat te lezen: geplaatst door Henk Kuijpers 7-2-1969. In augustus 1974 namen Jozef en Gon Hendriks de rol van uitbater van hen over. Niet lang daarna werd de hotelfunctie afgestoten, en richtten zij zich vooral op feesten en partijen, koffietafels bij uitvaarten, en bovenal het bieden van een thuis voor verenigingen. Tot 2002 was Piet Keunen als 'klusjesman' actief voor het hotel. Zijn dochter werkte nog enige tijd in de bediening.

Op 1 oktober 2016 sloten Jozef en Gon, na 42 jaar voor de laatste keer de deuren. De locatie wordt herontwikkeld in het kader van het Spoorzoneproject.