Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Overleg:Arnoldus van de Kerkhof (1874-1947): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:


Ben het er niet helemaal mee eens dat volwassen kinderen niet hun eigen pagina mogen hebben. Doodsoorzaak, alternatieve doopnaam, vernoemingen etc. worden nu op een wat afwijkende en geforceerde manier in de pagina over de vader gevoegd. Want let op: afgaande op de naam van het artikel gaat dit artikel over de vader, niet over het gezin als geheel. Waarom ben je hiertoe gekomen? Er zijn wel meer volwassen kinderen zonder gezin, maar met een eigen artikel. [[Gebruiker:Everard|Everard]] ([[Overleg gebruiker:Everard|overleg]]) 8 sep 2016 13:59 (CEST)
Ben het er niet helemaal mee eens dat volwassen kinderen niet hun eigen pagina mogen hebben. Doodsoorzaak, alternatieve doopnaam, vernoemingen etc. worden nu op een wat afwijkende en geforceerde manier in de pagina over de vader gevoegd. Want let op: afgaande op de naam van het artikel gaat dit artikel over de vader, niet over het gezin als geheel. Waarom ben je hiertoe gekomen? Er zijn wel meer volwassen kinderen zonder gezin, maar met een eigen artikel. [[Gebruiker:Everard|Everard]] ([[Overleg gebruiker:Everard|overleg]]) 8 sep 2016 13:59 (CEST)
:Volwassen kinderen mogen zeker wel hun eigen pagina hebben! Maar we hebben afgesproken dat die personen dan wel een ''bijzondere eigen betekenis'' moeten hebben. Significante details, zoals vernoeming bij zes nichten en/of overlijden aan tuberculose, rechtvaardigen dat mijns inziens nog lange niet. Die gegevens kunnen dan wel prima vermeld worden in de pagina van de vader of echtgeno(o)t(e). Ik zie niet in dat zulks afwijkend of geforceerd zou zijn. We hebben ervoor gekozen om, met het oog op de patriarchale samenleving waar we uit komen, het gezin bij het gezinshoofd te behandelen. Het zal, met het oog op de tegenwoordige ontwikkelingen, wel niet altijd zo blijven maar tot en met de twintigste eeuw is dat nog niet zo'n gekke koers, meen ik. Misschien moeten we de spelregels nog wat helderder op schrift stellen. --[[Gebruiker:Pieter K|Pieter Koolen]] ([[Overleg gebruiker:Pieter K|overleg]]) 8 sep 2016 21:40 (CEST)
::Maar dat is natuurlijk wel heel erg arbitrair. Er staan hier veel jongvolwassenen (zoals [[Cornelius Johannes Martinus de Louw (1955-1970)]]) of zelfs kleine kinderen op, die hun eigen pagina ontlenen aan het feit dat zij bij een ongeval om het leven kwamen of omdat hun graf er toevallig nog is. Dat lijkt me niet veel bijzonder dan mensen die aan TBC stierven, wat een evenzo grote impact op de familie of de omgeving gehad moet hebben, en waarvan tenminste een foto bewaard gebleven is. Dit hanterend zou er dan wel een aardige opschoonronde door Deurnewiki kunnen... [[Gebruiker:Everard|Everard]] ([[Overleg gebruiker:Everard|overleg]]) 9 sep 2016 09:33 (CEST)
:::Je hebt gelijk wat betreft een aantal personen die volgens de genoemde criteria geen artikel verdienen en toch hebben. Ik kan verklaren hoe die er op kwamen. Toen we startten met DeurneWiki waren er nog geen richtlijnen. We wilden bij de publieke start wel een groot aantal inhoudelijke pagina's hebben en kozen er toen voor om alle begravenen op het kerkhof Deurne-centrum en het protestantse kerkhof op DW te zetten, we hadden van hen namelijk geboorte- en overlijdensdata en soms biografische gegevens. Met weinig research konden in een kort tijdsbestek veel personen worden ingevoerd. Volgens de huidige criteria verdienen er dus een aantal geen eigen pagina. Als de vader en/of moeder beschreven zijn, is er ook geen bezwaar tegen als de relevante gegevens van die personen, voor zover nodig, over te brengen naar die pagina en het artikel te laten vervallen. --[[Gebruiker:Pieter K|Pieter Koolen]] ([[Overleg gebruiker:Pieter K|overleg]]) 9 sep 2016 18:12 (CEST)

Huidige versie van 9 sep 2016 om 17:12

Afbeeldingen heb ik, volgen z.s.m. Luuk K 23 dec 2011 20:53 (UTC)

Dochter[brontekst bewerken]

Ben het er niet helemaal mee eens dat volwassen kinderen niet hun eigen pagina mogen hebben. Doodsoorzaak, alternatieve doopnaam, vernoemingen etc. worden nu op een wat afwijkende en geforceerde manier in de pagina over de vader gevoegd. Want let op: afgaande op de naam van het artikel gaat dit artikel over de vader, niet over het gezin als geheel. Waarom ben je hiertoe gekomen? Er zijn wel meer volwassen kinderen zonder gezin, maar met een eigen artikel. Everard (overleg) 8 sep 2016 13:59 (CEST)

Volwassen kinderen mogen zeker wel hun eigen pagina hebben! Maar we hebben afgesproken dat die personen dan wel een bijzondere eigen betekenis moeten hebben. Significante details, zoals vernoeming bij zes nichten en/of overlijden aan tuberculose, rechtvaardigen dat mijns inziens nog lange niet. Die gegevens kunnen dan wel prima vermeld worden in de pagina van de vader of echtgeno(o)t(e). Ik zie niet in dat zulks afwijkend of geforceerd zou zijn. We hebben ervoor gekozen om, met het oog op de patriarchale samenleving waar we uit komen, het gezin bij het gezinshoofd te behandelen. Het zal, met het oog op de tegenwoordige ontwikkelingen, wel niet altijd zo blijven maar tot en met de twintigste eeuw is dat nog niet zo'n gekke koers, meen ik. Misschien moeten we de spelregels nog wat helderder op schrift stellen. --Pieter Koolen (overleg) 8 sep 2016 21:40 (CEST)
Maar dat is natuurlijk wel heel erg arbitrair. Er staan hier veel jongvolwassenen (zoals Cornelius Johannes Martinus de Louw (1955-1970)) of zelfs kleine kinderen op, die hun eigen pagina ontlenen aan het feit dat zij bij een ongeval om het leven kwamen of omdat hun graf er toevallig nog is. Dat lijkt me niet veel bijzonder dan mensen die aan TBC stierven, wat een evenzo grote impact op de familie of de omgeving gehad moet hebben, en waarvan tenminste een foto bewaard gebleven is. Dit hanterend zou er dan wel een aardige opschoonronde door Deurnewiki kunnen... Everard (overleg) 9 sep 2016 09:33 (CEST)
Je hebt gelijk wat betreft een aantal personen die volgens de genoemde criteria geen artikel verdienen en toch hebben. Ik kan verklaren hoe die er op kwamen. Toen we startten met DeurneWiki waren er nog geen richtlijnen. We wilden bij de publieke start wel een groot aantal inhoudelijke pagina's hebben en kozen er toen voor om alle begravenen op het kerkhof Deurne-centrum en het protestantse kerkhof op DW te zetten, we hadden van hen namelijk geboorte- en overlijdensdata en soms biografische gegevens. Met weinig research konden in een kort tijdsbestek veel personen worden ingevoerd. Volgens de huidige criteria verdienen er dus een aantal geen eigen pagina. Als de vader en/of moeder beschreven zijn, is er ook geen bezwaar tegen als de relevante gegevens van die personen, voor zover nodig, over te brengen naar die pagina en het artikel te laten vervallen. --Pieter Koolen (overleg) 9 sep 2016 18:12 (CEST)