Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u ons hier mailen
Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand kunt u ons van 10 tot 12 uur bezoeken in het heemhuis.

Panoven (straat): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox straat | naam = Panoven | dorp = Deurne | wijk = spoorzone / Sint Jozefparochie | historische namen = | aanleg ...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox straat
{{Infobox straat zonder kaart
| naam              = Panoven
| naam              = Panoven
| dorp              = Deurne
| dorp              = Deurne
Regel 12: Regel 12:




Met de realisatie van het project [[Façade Deurne]] wil de [[gemeente Deurne]] van dit ruim zeven hectare groot middengebied een aantrekkelijke woonbuurt maken. Een van de nieuwe geprojecteerde woonstraten in dit gebied wordt de Tunneloven.
Met de realisatie van het project [[Façade Deurne]] wil de [[gemeente Deurne]] van dit ruim zeven hectare groot middengebied een aantrekkelijke woonbuurt maken. Een van de nieuwe geprojecteerde woonstraten in dit gebied wordt de Panoven.


Vanuit (cultuur)historische achtergronden wordt hiermede waarde en betekenis gegeven aan de voorheen in dit gebied gelegen [[steenfabriek]]en met de daaraan verbonden productieprocessen / diverse steenoven-bakmethoden. Deze fabrieken zijn hier in bedrijf geweest van circa eind 18e eeuw tot 1976. De oude baksteenovens krijgen herkenning en betekenis met deze nieuwe woonstraat.
Vanuit (cultuur)historische achtergronden was de intentie waarde en betekenis te geven aan de voorheen in dit gebied gelegen [[steenfabriek]]en met de daaraan verbonden productieprocessen / diverse steenoven-bakmethoden. Deze fabrieken zijn hier in bedrijf geweest van circa eind 18e eeuw tot 1976. De oude baksteenovens krijgen herkenning en betekenis met deze nieuwe woonstraat. De gemeente Deurne gaf zich echter geen rekenschap van het feit dat hier nooit pannen werden gebakken, en dat de historische Panoven in [[Zeilberg]] lag.


In afronding wordt hiermee tevens passende aansluiting gevonden met de straten die het middengebied omsluiten, te weten:  [[Fabriekstraat]], [[Ringoven]] en  [[Steenovenweg]].
In afronding wordt hiermee tevens passende aansluiting gevonden met de straten die het middengebied omsluiten, te weten:  [[Fabriekstraat]], [[Ringoven]] en  [[Steenovenweg]].

Huidige versie van 25 okt 2023 om 20:40

Panoven
Naam Panoven
Dorp Deurne
Wijk spoorzone / Sint Jozefparochie
Aanleg 2015-2016
Opheffing -
Besluit vaststelling 28 april 2015 / BAG kenmerk: 00539683-SNG

De Panoven, eerder in gebruik als naam voor een buurtschap in de Zeilberg, wordt ook de naam van de nieuw aan te leggen woonstraat in het spoorzone gebied.


Met de realisatie van het project Façade Deurne wil de gemeente Deurne van dit ruim zeven hectare groot middengebied een aantrekkelijke woonbuurt maken. Een van de nieuwe geprojecteerde woonstraten in dit gebied wordt de Panoven.

Vanuit (cultuur)historische achtergronden was de intentie waarde en betekenis te geven aan de voorheen in dit gebied gelegen steenfabrieken met de daaraan verbonden productieprocessen / diverse steenoven-bakmethoden. Deze fabrieken zijn hier in bedrijf geweest van circa eind 18e eeuw tot 1976. De oude baksteenovens krijgen herkenning en betekenis met deze nieuwe woonstraat. De gemeente Deurne gaf zich echter geen rekenschap van het feit dat hier nooit pannen werden gebakken, en dat de historische Panoven in Zeilberg lag.

In afronding wordt hiermee tevens passende aansluiting gevonden met de straten die het middengebied omsluiten, te weten: Fabriekstraat, Ringoven en Steenovenweg.