Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Schuivelenbergstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(4 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[File:Coll jas berkers-004.jpg|thumb|350px|[[Pieter Wiegersma]] loopt met een geestelijke door de Burgemeester Van Beekstraat in Deurne tijdens een tekenwedstrijd bij gelegenheid van de viering van 5 jaar bevrijding. Foto gemaakt door [[Jas Berkers]] en beschikbaar gesteld door [[Jan Joosten]].]]
[[Bestand:06.384.jpg|thumb|250px]]
'''Schuivelenbergstraat''' is een voor-oorlogse benaming van de [[Burgemeester Van Beekstraat]].
[[Bestand:06.386.jpg|thumb|400px]]
De straatnaam '''Schuivelenbergstraat''' werd in 1938 officieel vastgesteld en een jaar later alweer omgedoopt.




Ook komt men als benaming voor deze straat de [[Schuivelberg]] tegen.  
Het voorstel om de straatnaam in te voeren werd in de openbare raadsvergadering van 26 september 1938 goedgekeurd. In voorstel nr 85 is de straat als volgt beschreven:


Tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het [[gemeentehuis]] maakte wethouder [[Johannes van Deursen (1876-1960)|Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960)]] bekend dat de [[Gemeentebestuur 1935-1939|gemeenteraad]] had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van [[burgemeester Van Beek]], de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester Van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.
:''aan de verbindingsstraat van de [[Stationsstraat]] en de [[Schoolstraat (Deurne)|Schoolstraat]] over den [[Schuivelenberg]] wordt de officiële naam gegeven van "Schuivelenbergstraat"''


De huidige [[Schuifelenberg]] ligt oostelijker en is pas ontstaan rond 1985.
Amper een jaar later, tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het [[gemeentehuis]], maakte wethouder [[Johannes van Deursen (1876-1960)|Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960)]] bekend dat de [[Gemeentebestuur 1935-1939|gemeenteraad]] had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van [[burgemeester Van Beek]], de Schuivelenbergstraat om te dopen naar [[Burgemeester van Beekstraat]]. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.
 
==1981==
[[categorie:Straat]]
In 1981 probeerde B en W bij een soortgelijke verbindingsweg, enkele tientallen meters verderop richting [[Markt]], bij de straatnaamgeving opnieuw te verwijzen naar de "Schuivelenberg" maar dat werd niet helemaal goed begrepen waardoor uiteindelijk voor de straatnaam [[Schuifelenberg]] gekozen werd. [[Categorie:Verdwenen straatnaam]]

Huidige versie van 29 jul 2022 om 18:38

06.384.jpg
06.386.jpg

De straatnaam Schuivelenbergstraat werd in 1938 officieel vastgesteld en een jaar later alweer omgedoopt.


Het voorstel om de straatnaam in te voeren werd in de openbare raadsvergadering van 26 september 1938 goedgekeurd. In voorstel nr 85 is de straat als volgt beschreven:

aan de verbindingsstraat van de Stationsstraat en de Schoolstraat over den Schuivelenberg wordt de officiële naam gegeven van "Schuivelenbergstraat"

Amper een jaar later, tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het gemeentehuis, maakte wethouder Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960) bekend dat de gemeenteraad had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van burgemeester Van Beek, de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.

1981[bewerken | brontekst bewerken]

In 1981 probeerde B en W bij een soortgelijke verbindingsweg, enkele tientallen meters verderop richting Markt, bij de straatnaamgeving opnieuw te verwijzen naar de "Schuivelenberg" maar dat werd niet helemaal goed begrepen waardoor uiteindelijk voor de straatnaam Schuifelenberg gekozen werd.