Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:06.196.JPG|thumb|right|300px|Rechts het fabriekspand waar '''Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne''' gevestigd was.]]
[[Bestand:06.196.JPG|thumb|right|300px|Rechts het fabriekspand waar '''Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne''' gevestigd was.]]
[[Bestand:Stroo Industrie HvD uit DKD.jpg|thumb|right|300px| Advertentie in het [[Nieuwsblad van Deurne]] van 12 oktober 1929. Bron: DKD]]
De '''Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne ''' was gevestigd aan de [[Stationsstraat]] B.105, later omgenummerd naar [[Stationsstraat 110]].
De '''Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne ''' was gevestigd aan de [[Stationsstraat]] B.105, later omgenummerd naar [[Stationsstraat 110]].






Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel had [[Hub van Doorne]] de [[Strohulzenfabriek Lohe]], die sinds 1859 op die plaats gevestigd was, van  [[Johannes Hermann Lohe]] overgenomen in een poging het bedrijf onder de naam “Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne“ van de ondergang te redden. De exacte overnamedatum en tot wanneer het bedrijf heeft kunnen voortbestaan is (nog) onbekend.
Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel had [[Hub van Doorne]] de [[Strohulzenfabriek Lohe]], die sinds 1859 op die plaats gevestigd was, van  [[Johannes Hermann Lohe]] overgenomen in een poging het bedrijf onder de naam “Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne“ van de ondergang te redden. De exacte overnamedatum is (nog) onbekend.  
 
Het Eindhovensch Dagblad van 5 februari 1932 meldde dat Hub van Doorne was uitgetreden, de gevolmachtigde [[Josephus Henricus Hendriks (1883-1949)|Jos Hendriks]] was ontslagen en dat de intredend eigenaar strokoordfabrikant [[Theodorus Jegerings (1888-1966)|Dorus Jegerings]] (eigenaar van de [[Deurnesche Strookoord – Fabriek]]) was geworden.
 
Voor zover bekend is deze activiteit van Hub van Doorne in geen enkele gangbare geschiedschrijving terug te vinden. Dit terwijl zijn “stroo fabriek” in [[Deurne]], zo’n vier jaar na de oprichting van [[DAF]] in Eindhoven,  nog steeds bestond!


==Bron via externe link==
==Bron via externe link==
* [http://www.bhic.nl/site/pagina.php?id=10171&scherm=groot&modus=resultaat&miview=ldt&mivast=235&mizig=25&miadt=235&miq=50754528&miaet=14&micode=1192&minr=1198852&milang=nl&misort=last_mod%7cdesc&mizk_alle=doorne&mif1=Deurne Zie BHIC: Handelsregister  van de Kamer van Koophandel (KvK) voor Zuidoost-Brabant in Eindhoven]
* [http://www.bhic.nl/handelsregister?mivast=235&miadt=235&mizig=25&miview=tbl&milang=nl&micols=1&mires=0&mizk_alle=6534 Zie BHIC: Handelsregister  van de Kamer van Koophandel (KvK) voor Zuidoost-Brabant in Eindhoven]


[[categorie:Bedrijf]]
[[categorie:Bedrijf]]

Huidige versie van 22 okt 2022 om 17:14

Rechts het fabriekspand waar Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne gevestigd was.
Advertentie in het Nieuwsblad van Deurne van 12 oktober 1929. Bron: DKD

De Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne was gevestigd aan de Stationsstraat B.105, later omgenummerd naar Stationsstraat 110.


Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel had Hub van Doorne de Strohulzenfabriek Lohe, die sinds 1859 op die plaats gevestigd was, van Johannes Hermann Lohe overgenomen in een poging het bedrijf onder de naam “Deurnesche Stroo Industrie H. v. Doorne“ van de ondergang te redden. De exacte overnamedatum is (nog) onbekend.

Het Eindhovensch Dagblad van 5 februari 1932 meldde dat Hub van Doorne was uitgetreden, de gevolmachtigde Jos Hendriks was ontslagen en dat de intredend eigenaar strokoordfabrikant Dorus Jegerings (eigenaar van de Deurnesche Strookoord – Fabriek) was geworden.

Voor zover bekend is deze activiteit van Hub van Doorne in geen enkele gangbare geschiedschrijving terug te vinden. Dit terwijl zijn “stroo fabriek” in Deurne, zo’n vier jaar na de oprichting van DAF in Eindhoven, nog steeds bestond!

Bron via externe link[bewerken | brontekst bewerken]