DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 24 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Ruilverkaveling "Astense Aa": verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:




"Astense Aa" was naar oppervlakte de grootste ruilverkaveling die Deurne gekend heeft. Het ging om het gebied tussen de spoorlijn in het noorden, de [[Peel]] in het oosten, de Limburgse grens in het zuiden en Diesdonk (gem. Asten) in het westen. De aanleg van de recreatieplas Oostappen maakte onderdeel uit van de planvorming van deze ruilverkaveling, evenals het behoud van de meanderende [[Astense Aa]] bij De Berken. We zien binnen deze ruilverkaveling dan ook aandacht voor zowel recreatieve belangen als natuurbescherming. Binnen het genoemde gebied waren onder meer de dorpen [[Vlierden]], Ommel en Asten en het bosgebied van de [[Vlierdense Bossen]] uitgezonderd.  
"Astense Aa" was naar oppervlakte de grootste ruilverkaveling die Deurne gekend heeft en besloeg een gebied van in totaal 7877 hectare. Het ging om het gebied tussen de spoorlijn in het noorden, de [[Peel]] in het oosten, de Limburgse grens in het zuiden en Diesdonk (gem. Asten) in het westen. De aanleg van de recreatieplas Oostappen maakte onderdeel uit van de planvorming van deze ruilverkaveling, evenals het behoud van de meanderende [[Astense Aa]] bij De Berken. We zien binnen deze ruilverkaveling dan ook aandacht voor zowel recreatieve belangen als natuurbescherming. Binnen het genoemde gebied waren onder meer de dorpen [[Vlierden]], Ommel en Asten en het bosgebied van de [[Vlierdense Bossen]] uitgezonderd.  


De ruilverkaveling startte in 1962 en werd in 1976 afgesloten.
De ruilverkaveling startte in 1962 en werd in 1976 afgesloten.
{{Appendix|2=
* ''“Ruilverkaveling De Astense Aa." “De wenszittingen beginnen.”  Voorpagina van het [[Weekblad voor Deurne]], van 31 oktober 1969
----
{{references}}
}}


[[categorie:Ruimtelijke Ordening]]
[[categorie:ruilverkaveling]]

Huidige versie van 16 jul 2024 om 11:38

De Ruilverkaveling "Astense Aa" was een omvangrijke ruilverkaveling in de gemeente Deurne en aangrenzende gemeenten.


"Astense Aa" was naar oppervlakte de grootste ruilverkaveling die Deurne gekend heeft en besloeg een gebied van in totaal 7877 hectare. Het ging om het gebied tussen de spoorlijn in het noorden, de Peel in het oosten, de Limburgse grens in het zuiden en Diesdonk (gem. Asten) in het westen. De aanleg van de recreatieplas Oostappen maakte onderdeel uit van de planvorming van deze ruilverkaveling, evenals het behoud van de meanderende Astense Aa bij De Berken. We zien binnen deze ruilverkaveling dan ook aandacht voor zowel recreatieve belangen als natuurbescherming. Binnen het genoemde gebied waren onder meer de dorpen Vlierden, Ommel en Asten en het bosgebied van de Vlierdense Bossen uitgezonderd.

De ruilverkaveling startte in 1962 en werd in 1976 afgesloten.

Bronnen, noten en/of referenties
  • “Ruilverkaveling De Astense Aa." “De wenszittingen beginnen.” Voorpagina van het Weekblad voor Deurne, van 31 oktober 1969