Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Martinus Henricus Everardus van Hooff (1938-2020): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 25: Regel 25:
# [[Martijn van Hooff|Martijn]],
# [[Martijn van Hooff|Martijn]],


Martien was in Deurne niet alleen bekend door zijn juwelierswinkel of zijn soms sterke verhalen en humor. Hij zette zich daarnaast flink in voor de Deurnese gemeenschap. Hij maakte meer dan veertig jaar deel uit van het bestuur van MKB Oost-Brabant. Namens de Deurnese ondernemers regelde hij vijfentwintig jaar de intocht van Sint Nicolaas. Hij was mede-organisator van de bekende actie [[SW-zegels]] in de functie van penningmeester. Hij was dertig jaar penningmeester van de [[Ondernemers Vereniging Deurne]] (OVD), bestuurslid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening (RBA) Zuid-Oost-Brabant, namens MKB Nederland was hij lid van de ontslagadviescommissie van het RBA later CWI en UWV Werkbedrijf. Ook was hij lid van de gebruiksraad van de PNEM, medeorganisator van de [[consumentenbeurs Deurne 1250]] en mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het tweejaarlijkse [[IJsfestijn]].  
Martien was in Deurne niet alleen bekend door zijn juwelierswinkel of zijn soms sterke verhalen en humor. Hij zette zich daarnaast flink in voor de Deurnese gemeenschap. Hij maakte meer dan veertig jaar deel uit van het bestuur van MKB Oost-Brabant. Namens de Deurnese ondernemers regelde hij vijfentwintig jaar de intocht van Sint Nicolaas. Hij was mede-organisator van de bekende actie [[SW-zegels]] in de functie van penningmeester. Hij was dertig jaar penningmeester van de [[Ondernemers Vereniging Deurne]] (OVD), bestuurslid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening (RBA) Zuid-Oost-Brabant, namens MKB Nederland was hij lid van de ontslagadviescommissie van het RBA later CWI en UWV Werkbedrijf. Ook was hij lid van de gebruiksraad van de PNEM, medeorganisator van de [[consumentenbeurs Deurne 1250]] en mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het tweejaarlijkse [[IJsfestijn Deurne]].  


Ook op sportief gebied stond Martien zijn mannetje. Hij was vele jaren tijdwaarnemer bij de vierspanwedstrijden bij het [[Nederlands Hippisch Centrum]] en bij de [[Halve Marathon Deurne]] van de [[Lopersgroep Deurne]].  Daarnaast speelde hij tientallen jaren als keeper bij [[Mixed Hockeyclub Deurne]], later was hij als scheidsrechter bij de veteranen actief.
Ook op sportief gebied stond Martien zijn mannetje. Hij was vele jaren tijdwaarnemer bij de vierspanwedstrijden bij het [[Nederlands Hippisch Centrum]] en bij de [[Halve Marathon Deurne]] van de [[Lopersgroep Deurne]].  Daarnaast speelde hij tientallen jaren als keeper bij [[Mixed Hockeyclub Deurne]], later was hij als scheidsrechter bij de veteranen actief.

Huidige versie van 10 nov 2022 om 16:50

Martien van Hooff
Martien van Hooff.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Martinus Henricus Everardus van Hooff
Roepnaam Martien
Geboorteplaats Eindhoven / Stratum
Geboortedatum 28 oktober 1938
Overl.datum 11 februari 2020
Partner(s) Francisca Johanna Catharina Maria Goossens (1945)
Beroep(en) juwelier, diamantair

Horlogemaker en goudsmid Martinus Henricus Everardus (Martien) van Hooff (1938-2020) was vanaf 1959 actief als vakman en als bestuurder/organisator in het Deurnese verenigingsleven.


Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De in het Eindhovense Stratum geboren ondernemer begon zijn loopbaan in Deurne in 1959 bij Wim van Loenhout aan de Stationsstraat 15 en vanaf 8 februari 1970 runde hij zijn eigen winkel: juwelier Van Hooff in Deurne.

Hij huwde op 4 september 1970 met Francisca Johanna Catharina Maria (Franka) Goossens, (Deurne 14 oktober 1945), dochter van Jacobus Petrus Godefridus (Jac) Goossens (1917-1986) en Catharina Maria (Toos) Vangeneijgen (1920-2008).

Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren:

  1. Chantal,
  2. Martijn,

Martien was in Deurne niet alleen bekend door zijn juwelierswinkel of zijn soms sterke verhalen en humor. Hij zette zich daarnaast flink in voor de Deurnese gemeenschap. Hij maakte meer dan veertig jaar deel uit van het bestuur van MKB Oost-Brabant. Namens de Deurnese ondernemers regelde hij vijfentwintig jaar de intocht van Sint Nicolaas. Hij was mede-organisator van de bekende actie SW-zegels in de functie van penningmeester. Hij was dertig jaar penningmeester van de Ondernemers Vereniging Deurne (OVD), bestuurslid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening (RBA) Zuid-Oost-Brabant, namens MKB Nederland was hij lid van de ontslagadviescommissie van het RBA later CWI en UWV Werkbedrijf. Ook was hij lid van de gebruiksraad van de PNEM, medeorganisator van de consumentenbeurs Deurne 1250 en mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het tweejaarlijkse IJsfestijn Deurne.

Ook op sportief gebied stond Martien zijn mannetje. Hij was vele jaren tijdwaarnemer bij de vierspanwedstrijden bij het Nederlands Hippisch Centrum en bij de Halve Marathon Deurne van de Lopersgroep Deurne. Daarnaast speelde hij tientallen jaren als keeper bij Mixed Hockeyclub Deurne, later was hij als scheidsrechter bij de veteranen actief.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Op 30 april 2001 kreeg Martien van Hooff de koninklijke eremedaille lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend. Burgemeester Gerard Daandels speldde hem het onderscheidingsteken op.