U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Molenberg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De adresaanduiding '''Molenberg''' werd rond 1955 gebruikt voor onder meer een aantal huizen aan het begin van de Groeneweg, niet ver van de aansluiting met de...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De adresaanduiding '''Molenberg''' werd rond 1955 gebruikt voor onder meer een aantal huizen aan het begin van de [[Groeneweg]], niet ver van de aansluiting met de [[Molenstraat]]. Later werd dit de aanduiding voor een appartementencomplex aan de Molenstraat, op de plaats waar eertijds de [[Kerkmolen]] gestaan had.
De adresaanduiding '''Molenberg''' werd vanaf eind 19e eeuw tot rond 1955 gebruikt voor een aantal huizen bij de in 1926 afgebroken [[Kerkmolen]], onder meer aan het begin van de [[Groeneweg]] en de [[Molenstraat]]. Later werd dit de aanduiding voor een appartementencomplex aan de Molenstraat, op de plaats waar eertijds die molen stond.


[[categorie:adres]]
 
Ook de omgeving van de vroegere [[Heimolen]] werd de Molenberg genoemd, zoals onder meer blijkt uit een gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1868 om de [[Snoertseloop]] te verleggen ''onder de Molenberg door in de richting van [[de Kluis]]''.<ref>RHCe administratief archief Deurne inv. nr. 4/3.</ref> Ook het toponiem [[de Molenbergsche Heide]] verwijst naar deze Melenberg.
 
 
[[Gps::{{#geocode:51.462452, 5.798147}}|]]
[[Gps::{{#geocode:51.437546, 5.789991}}|]]
 
{{appendix}}
[[categorie:toponiem]]

Huidige versie van 27 feb 2022 om 22:08

De adresaanduiding Molenberg werd vanaf eind 19e eeuw tot rond 1955 gebruikt voor een aantal huizen bij de in 1926 afgebroken Kerkmolen, onder meer aan het begin van de Groeneweg en de Molenstraat. Later werd dit de aanduiding voor een appartementencomplex aan de Molenstraat, op de plaats waar eertijds die molen stond.


Ook de omgeving van de vroegere Heimolen werd de Molenberg genoemd, zoals onder meer blijkt uit een gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1868 om de Snoertseloop te verleggen onder de Molenberg door in de richting van de Kluis.[1] Ook het toponiem de Molenbergsche Heide verwijst naar deze Melenberg.



Bronnen, noten en/of referenties
  1. RHCe administratief archief Deurne inv. nr. 4/3.