Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Helenastraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:




De [[Helenastraat]] was een van de eerste jaagpaden langs de [[Helenavaart]] van 1853. Deze straat is evenals het dorp en de vaart vernoemd naar [[Maria Helena Hubertina Panis|Helena Panis]], de echtgenote van [[Jan van de Griendt]]. In 1875 plantte de [[Maatschappij Helenaveen]] eikenbomen langs de straat. Voor de katholieke gebouwen (ter hoogte van [[Helenastraat 6]]) pootte men rond 1880 vier wilde kastanjebomen. Twee daarvan staan er nu nog. Ook voor de oude directeurswoning/maatschappijkantoor ([[Helenastraat 16]]) stond tot circa 2000 een gigantische paardenkastanje.
De [[Helenastraat]] was een van de eerste jaagpaden langs de [[Helenavaart]] van 1853. Deze straat is evenals het dorp en de vaart vernoemd naar [[Maria Helena Hubertina Panis (1817-1898)|Helena Panis]], de echtgenote van [[Jan van de Griendt]]. In 1875 plantte de [[Maatschappij Helenaveen]] eikenbomen langs de straat. Voor de katholieke gebouwen (ter hoogte van [[Helenastraat 6]]) plantte men rond 1880 vier wilde kastanjebomen. Twee daarvan staan er nu nog. Ook voor de oude directeurswoning/maatschappijkantoor ([[Helenastraat 16]]) stond tot circa 2000 een gigantische paardenkastanje.


[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 28 sep 2015 om 16:51

De Helenastraat loopt van de Koningsbrug ofwel Grashoekse brug tot aan de Oude Peelstraat in het huidige centrum van het dorp.


De Helenastraat was een van de eerste jaagpaden langs de Helenavaart van 1853. Deze straat is evenals het dorp en de vaart vernoemd naar Helena Panis, de echtgenote van Jan van de Griendt. In 1875 plantte de Maatschappij Helenaveen eikenbomen langs de straat. Voor de katholieke gebouwen (ter hoogte van Helenastraat 6) plantte men rond 1880 vier wilde kastanjebomen. Twee daarvan staan er nu nog. Ook voor de oude directeurswoning/maatschappijkantoor (Helenastraat 16) stond tot circa 2000 een gigantische paardenkastanje.