U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Museum M’n Hökske

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 3: Regel 3:




Het museum is gevestigd aan de [[Blasiusstraat 45]] in Zeilberg. Het museum is gesticht door [[Alphonsa Dorothea Gerarda Vullings (1935)|Thea Mansvelders-Vullings]]. In het museum is van alles te vinden, zoals brilletjes, oude knopen, kappersspullen, oud emaille, winkelspulletjes, etiketten, beeldjes, oud gereedschap, porselein en nog véél meer.
Het museum is gevestigd aan de [[Blasiusstraat 45]] in Zeilberg. Het museum is gesticht door [[Thea Mansvelders]]. In het museum is van alles te vinden, zoals brilletjes, oude knopen, kappersspullen, oud emaille, winkelspulletjes, etiketten, beeldjes, oud gereedschap, porselein etc.


Sinds 1978 verzamelt zij spullen uit grootmoederstijd. Bij een rondgang door haar museumpje M’n Hökske val je van de ene verbazing in de andere. Thea Mansvelders heeft honderdduizend dingen. Het staat er tjokvol met attributen uit lang vervlogen tijden.  
Thea Mansvelders–Vullings leende in 2008 veel historische kleding uit voor een historische optocht tijdens drie dagen carnaval van de [[Carnavalsvereniging De Pottenbakkers]].


Alle spullen staan netjes gerangschikt op schappen, een kleine bazaar is er niets bij.
M'n Hökske" is aangesloten bij de [[Stichting Museumkring Peelland]].
Zo'n gigantische hoeveelheid spullen is niet zo maar aan komen waaien. Thea Mansvelders heeft er veel voor moeten doen om zo’n uitgebreide collectie te krijgen. Zij is bijvoorbeeld een vaste gast op alle vlooien- en rommelmarkten in deze streek, maar ook in de verre omgeving. Op een vlooienmarkt in Boekel vond Thea eens een oude koperen fietslamp, compleet met kaars.
Het meest dierbaar voor haar zijn spullen die gebruikt of gedragen zijn in
Zeilberg.
:"Het levert een extra stukje geschiedenis op."
 
Het devies van Thea Mansvelders is dat „wie wa bewaurd die hi wa".
 
Zij ruimt dan ook niets op; alles heeft een bepaalde waarde. Haar grootste wens is dat er straks niets verloren gaat van haar verzameling. Voor het nageslacht is het volgens Thea Mansvelders belangrijk dat die mensen kunnen zien hoe de voorouders geleefd en gewerkt hebben.
 
 
In 2008 leende ze veel historische kleding uit voor een historische optocht tijdens drie dagen carnaval van de [[Carnavalsvereniging De Pottenbakkers]].


M'n Hökske" is aangesloten bij de [[Stichting Museumkring Peelland]].




<gallery>
<gallery>
Museum M'n Hökske LR (5).jpg
Bestand:Museum M'n Hökske LR (5).jpg
Museum M'n Hökske LR (4).jpg
Bestand:Museum M'n Hökske LR (4).jpg
Museum M'n Hökske LR (3).jpg
Bestand:Museum M'n Hökske LR (3).jpg
Museum M'n Hökske LR (2).jpg
Bestand:Museum M'n Hökske LR (2).jpg
Museum zeilberg1 7-11-2007.tif
Museum zeilberg2 8-11-2007.tif
Museum zeilberg3 7-11-2007.tif
Museum zeilberg4 12-1-2014.tif
</gallery>
</gallery>


{{#widget:YouTube|id=nthu1xWHVSc}}
==Externe links==
*[http://www.museumkring-peelland.nl/6-hokske.html Het Hökske, Museumkring (met filmpje)]


==Externe links==
*[http://www.zeilberg.nl/bezien/bezien.htm Krantenbericht 2004]
*[http://www.museumkring-peelland.nl/content.php?ID_pagina=6 M'n Hökske, Museumkring Peelland)]


[[categorie:museum]]
[[categorie:museum]]
[[categorie:techniek]]
[[categorie:techniek]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)