U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wilhelmus Jozef Cornelis Verhoeven (1931-2017)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wilhelmus Jozef Cornelis Verhoeven
Persoonsinformatie
Volledige naam Wilhelmus Jozef Cornelis Verhoeven
Roepnaam Wim
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 20 september 1931
Overl.datum 23 juli 2017
Partner(s) Catharina Gerarda Berkers (1936-2023)
Beroep(en) timmerman
Huisslachting achter het huis, met Piet Berkers en Wim Verhoeven, gehuwd met de kleindochter van Berkers.

Wilhelmus Jozef Cornelis (Wim) Verhoeven was een Deurnese timmerman en natuurliefhebber.


Wim groeide op aan de Oude Liesselseweg als zoon van Antonius Verhoeven (1903-1987) en Lucia Bakermans (1904-2003). Hij trouwde kerkelijk op 30 november 1957 in de Sint-Jozefkerk met Catharina Gerarda (Toos) Berkers, (Deurne 23 december 1936 - 25 februari 2023), buitenechtelijke dochter van Gordina Berkers (1916-2008). Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren.

Wim en Toos lieten op een perceel tuin van Toos' grootvader Piet Berkers op het huidige adres Rogier van der Weijdenstraat 2 kort na hun huwelijk een huis bouwen, waar ze hun verdere leven bleven wonen.

Wim was een fanatiek natuurliefhebber, en vele decennia actief voor het IVN Deurne en de daaruit voortgekomen Vogelwerkgroep De Kulert. Hij vervulde daarin de rol van coördinator, en trok daarnaast met de Deurnese jeugd de natuur in, als aanjager van het Deurnese Jeugd-IVN. Daarnaast verzorgde hij het onderhoud van de speeltuin De Speuldries en deed hand- en spandiensten voor verschillende verenigingen in de Sint-Jozefparochie. Voor al zijn vrijwilligerswerk werd hij in 2009 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.[1] In 2007 kreeg hij al de Gouden Helmspeld van de Vriendenkring Ons Deurne.[2]

Verhoeven wordt bezongen in het lied 't Muurke van Gèr Gedoan, waarin zijn zorg voor de buurt tot uiting komt: En doarginds gi Wim Verhoeven, die ràpt de struntjes bij elkoar.

Wim en Toos Verhoeven-Berkers werden op het kerkhof bij de Sint-Jozefkerk, waar ze zo lang dicht bij hadden gewoond, begraven.

Bronnen, noten en/of referenties