U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Voorste Beersdonk: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Voorste Beersdonk''' is een gehucht in Vlierden. Het gehucht ontwikkelde zich als oostelijk deel van het grotere gehucht Beersdonk, waar ook de Ac...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2: Regel 2:




Het gehucht ontwikkelde zich als oostelijk deel van het grotere gehucht [[Beersdonk]], waar ook de [[Achterste Beersdonk]] deel van uitmaakte. De ontwikkeling van de Voorste Beersdonk is nog niet helemaal duidelijk, maar wel weten we dat het gehucht in de 18e en vroege 19e eeuw (slechts) uit twee boerderijen bestond, de huidige adressen [[Brouwhuisweg 55]] en [[Brouwhuisweg 49]].  
Het gehucht ontwikkelde zich als oostelijk deel van het grotere gehucht [[Beersdonk]], waar ook de [[Achterste Beersdonk]] deel van uitmaakte. De ontwikkeling van de Voorste Beersdonk is nog niet helemaal duidelijk, maar wel weten we dat het gehucht in de 18e en vroege 19e eeuw (slechts) uit twee boerderijen bestond, de huidige adressen [[Brouwhuisweg 51]] en [[Brouwhuisweg 49]].  


In het midden van de 19e eeuw werd een nieuw erf op de heide gesticht, het huidige [[Brouwhuisweg 45]]. In de 20e eeuw breidde het gehucht zich nog verder uit.
In het midden van de 19e eeuw werd een nieuw erf op de heide gesticht, het huidige [[Brouwhuisweg 45]]. In de 20e eeuw breidde het gehucht zich nog verder uit.

Huidige versie van 20 aug 2017 om 13:51

De Voorste Beersdonk is een gehucht in Vlierden.


Het gehucht ontwikkelde zich als oostelijk deel van het grotere gehucht Beersdonk, waar ook de Achterste Beersdonk deel van uitmaakte. De ontwikkeling van de Voorste Beersdonk is nog niet helemaal duidelijk, maar wel weten we dat het gehucht in de 18e en vroege 19e eeuw (slechts) uit twee boerderijen bestond, de huidige adressen Brouwhuisweg 51 en Brouwhuisweg 49.

In het midden van de 19e eeuw werd een nieuw erf op de heide gesticht, het huidige Brouwhuisweg 45. In de 20e eeuw breidde het gehucht zich nog verder uit.