Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Vogelwerkgroep De Kulert: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 10: Regel 10:
 
De wijze waarop de [[gemeente Deurne]] rond 2000 omging met de klachten van de omwonende over roekenoverlast bij het [[Klein Kasteel]] en de [[Wiegershof]] wekte hevige weerstand bij vogelwerkgroep De Kulert.  
 
De wijze waarop de [[gemeente Deurne]] rond 2000 omging met de klachten van de omwonende over roekenoverlast bij het [[Klein Kasteel]] en de [[Wiegershof]] wekte hevige weerstand bij vogelwerkgroep De Kulert.  
  
Enkele bekende leden van de vogelwerkgroep waren/zijn [[Wilhelmus Jozef Cornelis Verhoeven (1931-2017)|Wim Verhoeven]], Hans van Stratum, Martijn van Stratun, Harrie Hoeben, Harrie Relou, Piet Jegerings, Milan van Bree, Nico Vinken, Jan Vinken, Hans Munsters, Tineke Verburg en Annie Joppe.
+
Enkele bekende leden van de vogelwerkgroep waren/zijn [[Wilhelmus Jozef Cornelis Verhoeven (1931-2017)|Wim Verhoeven]], Hans van Stratum, Martijn van Stratum, Harrie Hoeben, Harrie Relou, Piet Jegerings, Milan van Bree, Nico Vinken, Jan Vinken, Hans Munsters, Tineke Verburg en Annie Joppe.
  
  
 
[[categorie:vereniging]]
 
[[categorie:vereniging]]
 
[[Categorie:Natuur]]
 
[[Categorie:Natuur]]

Versie van 19 apr 2019 om 09:55

Kúlet is dialect voor wulp, het een misvatting dat het toponiem Kulert daarvan komt.
Collectie briefhoofden heemkundekring

Vogelwerkgroep De Kulert werd in 1980 opgericht door een aantal leden van IVN afdeling Deurne met bijzondere belangstellingen voor vogels. Na opheffing van IVN-Deurne in 2008 ging de vogelwerkgroep zelfstandig verder.


De werkgroep organiseert wandeltochten, houdt vogeltellingen, plaatst nestelkasten en zorgt voor goede leefomstandigheden voor de vogels zoals de aanleg van oeverzwaluwranden.

Vanaf 2007 wordt samengewerkt met ZLTO Deurne om broedplaatsen van weidevogels als kieviten en grutto's te markeren en bij de bewerking van het land te omzeilen. De bijeenkomsten van de werkgroep worden gehouden in het natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd. Binnen de werkgroep houden een aantal leden zich speciaal bezig met roofvogels, kerk- en steenuilen, gierzwaluwen en het plaatsen van nestkastjes.

De wijze waarop de gemeente Deurne rond 2000 omging met de klachten van de omwonende over roekenoverlast bij het Klein Kasteel en de Wiegershof wekte hevige weerstand bij vogelwerkgroep De Kulert.

Enkele bekende leden van de vogelwerkgroep waren/zijn Wim Verhoeven, Hans van Stratum, Martijn van Stratum, Harrie Hoeben, Harrie Relou, Piet Jegerings, Milan van Bree, Nico Vinken, Jan Vinken, Hans Munsters, Tineke Verburg en Annie Joppe.