U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Verkeersongeval van 9 maart 1948

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 29 mrt 2016 om 09:57
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bij het verkeersongeval van 9 maart 1948 op de Liesselseweg, nabij zijn ouderlijke woning, kwam Wieger Wiegersma (1943-1948) om het leven.


Op dinsdagnamiddag 9 maart 1948 vond op de Liesselseweg een ernstig verkeersongeluk plaats, dat het vierjarig zoontje Wieger Wiegersma van de glazenier Pieter Wiegersma het leven kostte.

Terwijl het jongetje van de ouderlijke woning met wijknummer A.115a, huidige adres Oude Liesselseweg 36, de straat wilde oversteken naar de villa van zijn grootvader Hendrik Wiegersma, naderde juist op dat moment een auto uit de richting Liessel die in de richting van het centrum reed. De bestuurder van de auto kon een aanrijding niet vermijden en de gevolgen waren verschrikkelijk.

Met ernstige wonden aan hoofd en been werd het kind opgenomen en direct overgebracht naar het Sint-Jozefziekenhuis waar het kort na aankomst overleed. Wieger werd bij zijn gelijknamige oom Wieger Wiegersma (1923-1941), naar wie hij was vernoemd, begraven op de familiebegraafplaats in Vlierden.