DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Verkeersongeval van 9 maart 1948

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij het verkeersongeval van 9 maart 1948 op de Liesselseweg, nabij zijn ouderlijke woning, kwam Wieger Wiegersma (1943-1948) om het leven.


Op dinsdagnamiddag 9 maart 1948 vond op de Liesselseweg een ernstig verkeersongeluk plaats, dat het vierjarig zoontje Wieger Wiegersma van de glazenier Pieter Wiegersma het leven kostte.

Terwijl het jongetje van de ouderlijke woning met wijknummer A.115a, huidige adres Oude Liesselseweg 36, de straat wilde oversteken naar de villa van zijn grootvader Hendrik Wiegersma, naderde juist op dat moment een auto uit de richting Liessel die in de richting van het centrum reed. De bestuurder van de auto kon een aanrijding niet vermijden en de gevolgen waren verschrikkelijk.

Met ernstige wonden aan hoofd en been werd het kind opgenomen en direct overgebracht naar het Sint-Jozefziekenhuis waar het kort na aankomst overleed. Wieger werd bij zijn gelijknamige oom Wieger Wiegersma (1923-1941), naar wie hij was vernoemd, begraven op de familiebegraafplaats in Vlierden.