DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne
Raboclubsupport.png

The Blue Angels

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto 1965: Vlnr Harry Janssen, Peter van der Voort, Hennie Hendriks en Jan Vriens. (foto ter beschikking gesteld door familie Janssen)

In het begin van de jaren 60 werd door een aantal jonge bewoners van de Hellemanstraat te Deurne de eerste stap gezet op het muzikale pad. Ze vormden een groep die zich The Blue Angels noemde.


Gitaren werden met losse elementen omgebouwd tot elektrische gitaren en radio’s werden gebruikt als versterker. Een handige vader, Frans van der Voort, maakte een drumstel.

De naam was waarschijnlijk afgeleid van een tv-serie waarin Amerikaanse gevechtspiloten een stuntteam vormden. De groep bestond uit de gitaristen Peter van der Voort[1], Harry Janssen[2], Hennie Hendriks (allen uit de Hellemanstraat) en drummer Jan Vriens (1932-1969) (hij woonde Groeneweg 7). De groep heeft enkele keren opgetreden onder andere in de kleine zaal van Café de Sport (Van Moorsel) aan de Molenstraat.

Harry Janssen en Peter van der Voort hebben na deze eerste ervaringen "The Runners" mee opgericht.

Anekdote[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de eerste optredens van de band was het opluisteren van een feestavond van wielerclub DTS. Deze gebeurtenis vond paats in zaal van Moorsel. De apparatuur van de band bestond uit versterkers en microfoons die tweedehands aangeschafd werden. De versterker op de foto bleek slechts 50 Watt te zijn in plaats van de beloofde 80 Watt. De speakerboxen werden gemaakt van speakers die uit radio's waren gesloopt. De omkasting bestond uit sigarenkisttriplex dat gehaald werd bij de Picus in Asten.

Karel Dekker was voorzitter van DTS en zou een toespraak houden. En ofschoon het podium niet hoog was had Karel toch een steuntje nodig. Jawel hoor, toen hij het podium betrad gebruikte hij de linker speakerbox om zich af te zetten en op het podium te klimmen. Het hout van de speakerbox kraakte en van de speakerbox was niet veel meer over. Bij de afrekening werd 10 gulden extra betaald om een nieuwe speakerbox te kunnen maken.

Referenties
  1. Zoon van Pieta van de Mortel en Frans van der Voort, Kleinzoon van Piet van de Mortel en van Cor van der Voort
  2. Zoon van Karel Janssen en Jozephine Arroo