U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Stappad

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 30 jan 2016 om 15:04
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De straatnaam Stappad , niet te verwarren met het Oude Stappad, werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld.


In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de straat omschreven als vanaf den weg achter Het Derp, dan de linkerarm van den weg. loopende langs de tramlijn tot aan het punt waar nieuwe en oude weg weer samen komen .

De Stappad in Deurne vormde, samen met de Schoolstraat), Liesselscheweg, Vreewijkscheweg, Het Loon , de Schoolstraat in Liessel, Het Slot, Heijtrakschedijk, Heijtrak, Dorpstraat en Meijelscheweg, de kunstweg van de Markt over Liessel en Neerkant naar Meijel.

Het was de oude benaming voor het gedeelte van de tegenwoordige Liesselseweg dat parallel liep aan het Oude Stappad. Het gaat dus om het gedeelte tussen grofweg de spoorlijn en de kruising met de Sint Jozefstraat. Verder zuidelijk heette de weg Vreewijkscheweg. Het tracé van het Stappad liep over de tegenwoordige parallelweg, ten westen van de huidige Liesselseweg.

In het nummer De Hei m'n dorp van Gèr Gedoan zit de regel Woar hebbe ze de Stappad náw geloate. Die regel is feitelijk onjuist, want bedoeld wordt het verdwenen Oude Stappad.

Aan het Stappad stond tot 1961 de boerderij Ter Eijnde.