U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Rodegraafweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Rodegraafweg''' is een weg ten oosten van de kern Liessel. == Situering == De Rodegraafweg begint tegenwoordig aan de Eikenlaan en loopt van daaruit...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:
== Situering ==
== Situering ==


De Rodegraafweg begint tegenwoordig aan de [[Eikenlaan]] en loopt van daaruit in zuidoostelijke richting. Op zijn weg vormt de weg kruisingen of T-splitsingen met het [[Heulke]], de [[Straatsebaan]], [[Blokhuisweg]], [[Slootweg]], [[Kennedy]] en [[Bladmosweg]], alvorens daarna dood te lopen.
De Rodegraafweg begint tegenwoordig aan de [[Eikenlaan]] en loopt van daaruit in zuidoostelijke richting. Op zijn weg vormt de weg kruisingen of T-splitsingen met het [[Heulke]], de [[Straatsebaan]], [[Blokhuisweg]], [[Slootweg]], [[Kennelweg]] en [[Bladmosweg]], alvorens daarna dood te lopen.


De weg was vroeger langer. De weg begon al aan de [[Nieuwstraat]], en vormde dus een kruising met de Eikenlaan. Verder liep de weg niet dood, maar sloot deze verder oostelijk aan op de [[Polderdreef]].
De weg was vroeger langer. De weg begon al aan de [[Nieuwstraat]], en vormde dus een kruising met de Eikenlaan. Verder liep de weg niet dood, maar sloot deze verder oostelijk aan op de [[Polderdreef]].

Versie van 4 mrt 2018 10:47

De Rodegraafweg is een weg ten oosten van de kern Liessel.

Situering

De Rodegraafweg begint tegenwoordig aan de Eikenlaan en loopt van daaruit in zuidoostelijke richting. Op zijn weg vormt de weg kruisingen of T-splitsingen met het Heulke, de Straatsebaan, Blokhuisweg, Slootweg, Kennelweg en Bladmosweg, alvorens daarna dood te lopen.

De weg was vroeger langer. De weg begon al aan de Nieuwstraat, en vormde dus een kruising met de Eikenlaan. Verder liep de weg niet dood, maar sloot deze verder oostelijk aan op de Polderdreef.

Landschap

De weg maakt deel uit van de oudste heideontginningen ten oosten van Liessel, die merendeels vanaf de late 18e eeuw tot stand gekomen zijn. Het gedeelte achter het voormalige Blokhuis bestond al vóór 1850, de rest kwam in fasen in de tweede helft van de 19e eeuw tot stand. Aan de weg werden kleine keuterboerderijtjes gebouwd, waarvan Rodegraafweg 26 nog wel het best bewaarde voorbeeld is.

Naamherkomst

De weg is genoemd naar de Rode Graaf, een gegraven waterloop die als naam van een beemd in 1420 voor het eerst vermeld wordt.