U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Pastoriestraat 26: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 2: Regel 2:
  
 
*Het aanvankelijke deel van de geschiedenis van het monumentale pand valt samen met de geschiedenis van het [[Sint-Lambertusklooster]].
 
*Het aanvankelijke deel van de geschiedenis van het monumentale pand valt samen met de geschiedenis van het [[Sint-Lambertusklooster]].
*In 1953 verlieten de zusters Vlierden en was het kloostergebouw enige tijd een opvangoord voor uit Oost Indië afkomstige Nederlanders.
+
*Na het vertrek van de zusters in 1953 diende het kloostergebouw enige tijd voor de opvang van [[Indische repatrianten]].
*Als [[Huize De Vliert]] bood het pand van april 1965 tot december 2010 dagopvang voor 50 tot 70 verstandelijk gehandicapten.
+
*Als [[Huize De Vliert]] bood het pand van april 1965 tot december 2010 dagopvang voor 50 tot 70 verstandelijk gehandicapten.  Eerst door de [[Othmarus stichting]] en later door de [[Stichting ORO]] waarin de Othmarus stichting was opgegaan.
 
*De laatste activiteiten van Stichting ORO werden in februari 2016 verhuisd naar een andere locatie in Vlierden.
 
*De laatste activiteiten van Stichting ORO werden in februari 2016 verhuisd naar een andere locatie in Vlierden.
*Per 1 maart 2016 werd het pand eigendom van een (nog) onbekende "Vereniging van Eigenaren Pastoriestraat 26 Vlierden" die het pand willen transformeren naar vier woonhuizen die ze in het najaar van 2016 willen gaan betrekken.<ref>[http://huizedevliert.nl  Zie de website "Huize De Vliert, van klooster tot woongebouw"]</ref>
+
*Per 1 maart 2016 werd het pand eigendom van een "Vereniging van Eigenaren Pastoriestraat 26 Vlierden" van de familie Van Leuven die het pand willen transformeren naar vier woonhuizen en het in het najaar van 2016 willen gaan betrekken.<ref>[http://huizedevliert.nl  Zie de website "Huize De Vliert, van klooster tot woongebouw"]</ref>
  
 
{{Appendix}}
 
{{Appendix}}
  
 
[[categorie:adres|Pastoriestraat 26]]
 
[[categorie:adres|Pastoriestraat 26]]

Versie van 1 apr 2016 19:23

Op het adres Pastoriestraat 26 in Vlierden staat een oud kloostergebouw.

  • Het aanvankelijke deel van de geschiedenis van het monumentale pand valt samen met de geschiedenis van het Sint-Lambertusklooster.
  • Na het vertrek van de zusters in 1953 diende het kloostergebouw enige tijd voor de opvang van Indische repatrianten.
  • Als Huize De Vliert bood het pand van april 1965 tot december 2010 dagopvang voor 50 tot 70 verstandelijk gehandicapten. Eerst door de Othmarus stichting en later door de Stichting ORO waarin de Othmarus stichting was opgegaan.
  • De laatste activiteiten van Stichting ORO werden in februari 2016 verhuisd naar een andere locatie in Vlierden.
  • Per 1 maart 2016 werd het pand eigendom van een "Vereniging van Eigenaren Pastoriestraat 26 Vlierden" van de familie Van Leuven die het pand willen transformeren naar vier woonhuizen en het in het najaar van 2016 willen gaan betrekken.[1]
Bronnen, noten en/of referenties