Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Overleg help:Inhoud

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Welke globale afspraken gelden voor DeurneWiki? Waarom werden pagina's die ik heb aangemaakt door anderen aangepast? Enkele vragen die bij meerdere gebruikers leven. We proberen enige uniforme structuur aan te brengen in de artikelen van DeurneWiki. Om daarvoor suggesties te doen of overleg te plegen komen we elke week op woensdagochtend bij elkaar in het heemhuis. Iedereen is dan van harte welkom. Wie daar niet bij kan of wil zijn heeft ook de mogelijkheid om op deze overlegpagina discussies te openen of daaraan deel te nemen. Dit overleg kan resulteren in afspraken die worden vastgelegd in de pagina help:Inhoud. Wil je op de hoogte blijven van de wijzigingen die op die pagina verschijnen, plaats die pagina dan op je volglijst. Voor nadere uitleg over de werking daarvan zie Help:Volglijst. Als je in je Voorkeuren de optie Mij e-mailen bij bewerkingen van pagina’s of bestanden op mijn volglijst aanvinkt, krijg je telkens automatisch een e-mail (denk erom, dan wel je e-mailadres invullen bij je eigen voorkeuren, dat e-mailadres is voor niemand anders zichtbaar!!) als er iets aan de pagina help:Inhoud gewijzigd wordt. --Pieter Koolen (overleg) 22 feb 2017 22:11 (CET)

Meer info gewenst

Wanneer gebruik wordt gemaakt van logo {{Meer info gewenst}} kan het soms handig zijn te vermelden om welke informatie specifiek wordt gevraagd. Dit logo wordt ook gebruikt bij artikelen die reeds veel informatie bevatten zoals hier. Een vermelding om welke informatie het gaat zou hier dan juist handig zijn en bevorderlijk voor het 'gericht zoeken'. Aan informatie die later niet relevant of overbodig blijkt, heb je niks.--RinivD (overleg) 24 mrt 2017 18:28 (CET)

Bij vermelding om welke informatie het gaat, heb je kans andere belangrijke informatie te missen, omdat je er niet om vraagt. Terwijl je overbodige informatie gewoon kunt negeren.--Fien Verrijt (overleg) 24 mrt 2017 19:30 (CET)
Als specifieke info over een bepaald onderdeel van een artikel gewenst is, is het misschien een idee om het logo in het artikel te plaatsen en de gevraagde specifieke info in de bijhorende overlegpagina. --Pieter Koolen (overleg) 25 mrt 2017 09:53 (CET)
Normaal gesproken gaat het in een artikel om de gebruikelijke informatie waarnaar gevraagd wordt; je weet wel. Maar als er plots het logo "Meer info gewenst" in opduikt, soms ook als "Meer informatie zéér gewenst!!", dan is mij niet altijd duidelijk waarom deze voorkeursbehandeling juist in dat artikel nodig is. Wat is de rede en/of urgentie hiervan? Als die er niet is dan zou je In principe in elk artikel wel z'n loge kunnen plaatsen. Een artikel is immers nooit écht af want er is altijd wel vraag naar méér. Ik kan me wel vinden in het idee van Pieter om naast gebruik van het logo melding te maken in de bijhorende overlegpagina wanneer er sprake is van specifieke informatie, maar liever nog in het artikel zelf; zichtbaar.--RinivD (overleg) 25 mrt 2017 12:09 (CET)
Is het wel gepast om een artikel dat reeds in 2010 is aangemaakt, zoals de Lions Club Deurne, nu nog 'UnderConstruction' te zetten om hiermee bewerkingen van derden te blokkeren? Ik ben bang dat straks vele pagina's 'UnderConstruction' gaan vallen, alleen maar ten gunste van eigen bewerkingen.--RinivD (overleg) 21 apr 2017 11:49 (CET)
Het artikel is door Pieter K eerder UnderConstruction gezet vanwege topicvervuiling zoals het weghalen van een bestand en het steeds opnieuw plaatsen van een website die nog niet in gebruik is. De gebruiker die de wijzigingen deed kan hierover contact met de beheerders opnemen. Maar het is inderdaad niet de bedoeling dat dit gebeurt eigenlijk alleen als je nog met een pagina bezig bent en je onverhoopt deze niet af kunt maken. Vroeger werd dit in het overleg gevraagd maar dat leest niet iedereen. Daarom is dat sjabloon aangemaakt dat kwam wel echter wel door die pagina.--E. Koolen (overleg) 21 apr 2017 12:21 (CET)

Externe link

Het valt mij op dat de kop ==Externe link== regelmatig wordt vervangen door {{Appendix|2=; zoals in het artikel van Angelique van Hoof. Is daar een specifieke rede voor?--RinivD (overleg) 26 jun 2017 19:13 (CET)

Dat is een kwestie van smaak en voortschrijdend inzicht. We hebben mijns inziens de eerste jaren te veel met ==Koppen== gewerkt. Als het om een lang artikel gaat waarin meerdere deelonderwerpen ter sprake komen, die allen erg omvangrijk zijn, dan is een tussenkop terecht. Maar waar het gaat over slechts een of enkele regels dan kan mijns inziens zo'n kop beter worden weggelaten of vervangen door een vetgedrukte tussenregel. Dat geldt met name voor de kop ==Externe link== waarin meestal maar een enkele regel onder staat. En omdat een verwijzing naar een externe link en/of een literatuurbron uitstekend past in {{Appendix|2= enz., met name omdat de kop daarvan (Bronnen, noten en/of referenties:) zeer toepasselijk is en altijd geschikt is voor aanvullende literatuur, website(s) en/of voetnoten/bronnen, heb ik ervoor gekozen om die tool meer en meer te gaan gebruiken. Maar ik geeft toe, het is een kwestie van smaak. Graag hoor ik ook de mening van anderen hierover. Als jullie daarmee akkoord gaan wil ik nog wel wat nadere uitleg geven in deze hulppagina. --Pieter Koolen (overleg) 26 jun 2017 22:13 (CET)