Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Overleg bestand:07.045.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Geachte Gjtokkel m.b.t. Bestand:07.045.jpg, u schrijft "Duitse graven. Ze zijn omgekomen in Zeilberg, bij het kruispunt Keunen / later Koppens. Bij de terugtrek op Venlo.". Deze foto werd naar mijn mening echter in Mill gemaakt (1940).

De foto's met beschrijvingen zijn destijds door onze technische man in batch opgeladen in DeurneWiki. Hij is dus niet inhoudelijk verantwoordelijk voor de tekst zoals die destijds bij de beheerder van het beeldarchief bekend was. De foto komt uit de collectie van de gemeente Deurne, waarschijnlijk de bijhorende info ook. Maar misschien zijn er goede redenen om aan te nemen dat de foto niet in Zeilberg maar in Mill gemaakt is. --Pieter Koolen (overleg) 27 jan 2019 21:34 (CET)
Beste Pieter, ik heb zeker goede redenen om aan te nemen dat deze foto niet in de Zeilberg gemaakt werd. Zoals duidelijk te zien aan de symboliek op de foto zijn het Duitse kruizen, in 1940 sneuvelden er in Deurne beslist niet dit aantal, het lijkt me dan ook haast onmogelijk dat deze gesneuvelden door hun kameraden begraven werden tijdens of na de bevrijding van 24 september 1944. Zou je de volgende link eens willen bezoeken, misschien dat de boerderij op de achtergrond meer duidelijkheid verschaft? http://www.oorlogsslachtoffers.nl/images/Mill_1940.jpg Naar mijn mening is het eerste graf (links op deze afbeelding) van Schütze Georg Hecht, *06-06-1910 te Lehen †10.05.1940 te Mill (Gebruiker:Richard Schoutissen)
Ik heb de tekst aangepast, expres met de vermelding van de aanvankelijke beschrijving om te voorkomen dat later het weer iemand gaat "verbeteren". De mening van de deskundige(n) moet uiteindelijk het zwaarst wegen. --Pieter Koolen (overleg) 3 feb 2019 17:13 (CET)