U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg:Straten in Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is het een idee om deze pagina aan te vullen met een verwijzing naar een overzichtspagina "(Vroegere) veldwegen en voetpaden, vaak zonder (officiële) naam", of zoiets?--Theo_V 2 aug 2014 14:23 (CEST)

Er is al een pagina Verdwenen straten. Is er dan niet een enorme overlapping? Iets verder terug in de tijd, zo'n eeuw geleden, waren vrijwel alle wegen veldwegen. Voetpaden waren vrijwel zonder uitzondering naamloos, het Postpaadje en het Secretarisdijkje waren uitzonderingen. Het onderscheid officieel-officieus is overigens moeilijk te maken. De benaming Kwikstraat was niet officieel vastgesteld maar werd wel in veel officiële stukken gehanteerd. --Pieter Koolen (overleg) 2 aug 2014 14:54 (CEST)
Denk dan meer aan (voormalige) weggetjes / paadjes zoals het modderpaadje, Wiegerpaadje, het paadje tussen de Stationsstraat en Schutsboom, en het paadje vanaf Mieke Pluijm naar de Derpsestraat etc. Die zijn vaak moeilijk in DW terug te vinden omdat ze geen naam hebben / hadden. --Theo_V 2 aug 2014 15:03 (CEST)

Ik zou het in ieder geval niet samenvoegen met de officiële, actuele stratenlijsten zoals die er nu staan. Dit zijn de straten zoals ze door de gemeente aangeleverd worden voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). Deze lijsten kan ik automatisch up-to-date houden, vanuit die Basisregistratie.--Frits (overleg) 2 aug 2014 17:31 (CEST)

Sorry, ben een beetje aan het knoeien merk ik, per ongeluk verwijderd en bij deze weer teruggeplaatst: Oke Frits, dan proberen we iets anders te verzinnen--Theo_V 2 aug 2014 20:36 (CEST)