U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Overleg:Helmondseweg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

--Piet Hoebergen (overleg) 26 mrt 2016 20:57 (CET)In het boekje "Themawandelingen in Deurne en de Peel", uitgegeven door het VVV in Deurne, geschreven door GJ en met verwijzing naar onze hkk, staat bij de "Helmondseweg" geschreven: "Vroeger Dorpsstraat". Dit is niet de eerste keer dat ik dit lees, echter tot nu toe heb ik niemand kunnen vinden die beaamt dat er in Deurne ooit een "Dorpsstraat" is geweest.. Welke bronnen zouden hier gehanteerd kunnen zijn? --Theo V 3 jul 2010 16:38 (UTC)

In Docu-Data-Deurne komt de Dorp(s)straat als aanduiding voor de Helmondseweg niet voor. Wel komt er een Dorp(s)straat voor in Liessel, Neerkant en in Vlierden. Mogelijk is officieus de Dorpsstraat ook gebruikt voor de Helmondseweg. Waarschijnlijk heeft GJ de vermelding gevonden op een oude fotokaart van de Helmondseweg. --Pieter K 4 jul 2010 10:39 (UTC)

Ik ben in 1941 geboren aan Helmondseweg C 48,en heb nooit geweten dat wij en trouwens iedereen de verkeerde straatnaam gebruikte.Tot 1955 kwam alle post e.d bij ons aan met als adres Helmondseweg Daarna is ons adres Rijtvenseweg 3 geworden.Ook nooit maar dan ook nooit iemand Helmondsestraat of Helmondsche dijk horen zeggen.Het is door Theo V in het gemeentearchief gevonden,dus ik ga er dan ook vanuit dat het klopt.Maar ik mag hopelijk wel opmerken dat ik het toch vreemd blijf vinden dat wij als bewoners daar niets vanaf wisten.--Piet Hoebergen (overleg) 25 mrt 2016 17:00 (CET)

Overtuigen is altijd moeilijk Piet, kijk voor de aardigheid op DDD is bij het artikel "1947-02-21; Deurnesche Courant" onder BURGERLIJKE STAND DER GEMEENTE DEURNE van 6 tot 12 Februari 1947. onder geboren staat vermeld: Maria A.J., d.v. J.J. v.d. Einden-van Deursen, Helmondschedijk B 133 en kijk vervolgens ook nog even op DW onder Wijk B. Voor C.48 zou je ook nog even op Wijk C kunnen kijken. Als je dan nog niet overtuigd bent kan ik je helaas niet verder helpen.--Theo_V 25 mrt 2016 22:17 (CET)

Je hoeft me niet te overtuigen Theo,ik zeg toch dat ik er vanuit ga dat het klopt.

Piet jij hebt mij ook nog niet helemaal overtuigd dat ik vroeger niet in den Heiekker heb gewoond,ondanks die advertentie van van Bussel.--Jan van Deursen (overleg) 27 mrt 2016 00:43 (CET)

Piet / Jan, hetzelfde laken een pak: Op 1 januari 1955 ontstond het adres Veldstraat 5, het adres waar Jan woonde. Voordien was het adres Heiakker E.50 (zie Wijk E) --Theo_V 27 mrt 2016 08:52 (CEST) Huisnummering is niet compleet C47a woonde Harrie Koolen en op C48 Piet Hoebergen.Theo/Jan ,ik denk wat betreft de discussie over de straatnamen we allemaal gelijk hebben volgens mij konden ze alle 3 gebruikt worden.Burgelijke stand Deurne 2-8 Mei 1942 Geb Petrus zv Fr A van Deursen en MA Nooyen te Deurne Veldstraat Martha A dv A van Bussel en Van den Heuvel Veldstraat E 47 Burgelijke stand week 9 tot en met 15 Februari 1945.Ook bij Helmondseweg meerdere keren dit tegengekomen.Nog een vraagje, waarom loopt de huisnummering bij de Helmondseweg door van de Markt tot in de Rakt en weer terug als dit 2 verschillende straten zijn?--Piet Hoebergen (overleg) 2 feb 2018 17:47 (CET)