Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Overleg:Blokhuis (Liessel)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik zou het blokhuis op de Leensel hier wel even noemen maar verder behandelen in een apart artikel. Zie ook de tekst van Wikipedia; die is grotendeels over te nemen.--Pieter K 2 jan 2010 19:43 (UTC)

Gedaan! Luuk K 2 jan 2010 22:36 (UTC)
In het filmboek van Jan Kanters de geschiedenis van Deurne staat da ene Henry van Doerne de gevelsteen met wapen had laten inmetselen terwijl in dit artikel staat dat dit ene Hendrik van Doerne was. Weet iemand het juiste antwoord?--Theo Vosmeer 19 dec 2010 20:22 (CET)
Het juiste antwoord is Hendrik. Henry is een door Kanters verpopulariseerde naam die historisch niet correct is en in die tijd bovendien ook niet voorkwam. Luuk K 25 dec 2010 16:01 (CET)
Beste Luuk en Pieter, nu jullie overleg al bijna twee jaar oud is, zal het hopelijk niet als inmenging voelen dat ik als buitenstaander er een woordje aan toe voeg. In de kroeg van Wikipedia werd de vraag opgeworpen naar de ligging van het Blokhuis. Is bij jullie bronmateriaal bekend waarmee de ligging met enige zekerheid aan te duiden is?

Een ander punt, dat voor jullie interessant is: op Overleg gebruiker:Pieter K#Blokhuis (Liessel) zag ik iets over de geschiedenis van het Blokhuis. Deze korte biografie van Everard van Doerne (16e eeuw) kan daar misschien wat licht op werpen of anders uitnodigen tot verder speurwerk.

Wat mijzelf betreft: Mijn naam is Bertus van Heusden en ik woon in Tilburg. Onder de gebruikersnaam B222 bewerk ik regelmatig Wikipedia-artikelen, maar ik onderteken (ook) daar als Bertux. Jammer genoeg weet ik niets bijzonders van Deurne en zal ik dus niet regelmatig kunnen bijdragen aan jullie Wiki, die er trouwens uitstekend verzorgd uitziet. De gebruikersnaam heb ik vooral aangemaakt om automatisch gemaild te worden wanneer er op deze pagina iets geschreven wordt.
Wil je reageren op dit bericht, dan kun je dat hieronder doen. De software stuurt dan volautomatisch een mail naar mij. Of je kunt reageren via een van de links naar Wikipedia (hierboven). Als bovenstaande link naar de Wikipedia-kroeg niet (meer) werkt, dan kun je niet meer reageren, maar in deze versie blijft zichtbaar waar het over gaat. Alvast dank voor een reactie, en succes met jullie Wiki! Met vriendelijke groet, Bertux 30 sep 2012 08:43 (UTC)
Ik was vorige week in de Ameidestraat in Helmond en sprak de eigenaar van Ameidestraat 3 en vroeg haar hoelang Ameidestraat 1 al te huur staat, niet lang meer want het word gesloopt zei ze. Moeten we geen actie ondernemen om ook ""die""LIESSELSE steen veilig te stellen.--Jan van Deursen (overleg) 30 jul 2017 22:13 (CET)
Ondergetekende, Theo Gielen, heeft namens LHE contact met Hans Roefs van de Gemeente Helmond. De heer Roefs is ambtenaar bouwzaken en zodra er ontwikkelingen zijn stelt hij mij hiervan in kennis. Ik verwacht niet dat het historisch geveltje waarin de bouwsteen is verwerkt ook wordt gesloopt, maar je weet maar nooit. Wanneer er een sloopmelding wordt ingediend, ligt de aanvraag ter inzage. Dan wordt duidelijk wie de opdrachtgever is en wat er precies wordt gesloopt.--Theo Gielen 31 jul 2017 15:54 (CET)
Goede actie Theo ga zo door mijn vriend en ge zult spinazie eten.--Jan van Deursen (overleg) 31 jul 2017 16:33 (CET)