U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Overleg:Beugelen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tot voor een jaar of 15 terug stond in café Van Calis nog een baan waarop je kon beugelen. Ook in het Trefpunt kon je tot niet lang geleden terecht voor een potje "jensen". Mijn schoonvader Nard van Kuilenburg ging totaan z'n laatste levensdagen naar het dienstencentrum in Asten waar ook een groepje fanatieke beugelaars (op biljard) waren. Mijn vader had een biljard waarop een losse ring gezet kon worden die dan met een spanstok tegen het plafond vastgezet kon worden. De inzet bij "jensen" was steevast ofwel een sigaar of 5 cent! Er werd door de ring gespeeld of getracht de tegenstander over te slaan. Het summum was een zespunter (hoogst zeldzaam): zelf erdoor en de tegenstander van achter door de ring overslaan. dit kunstje is op een buitenbaan onmogelijk..--PTVDW

Over Vlierden had ik ook gevonden, ik was nog niet zover omdat erbij te zetten, wat mij betreft mag je het artikel bewerken,--Roberta4ever 23 jun 2010 07:58 (UTC)
Dag Roberta, Vlierden???? voor de rest zou ik het leuk vinden als je het "jensen" of "jenzen" en de link in het artikel verwerkt en verder heb ik je van (al dan niet nuttige) informatie willen voorzien.--PTVDW 23 jun 2010 08:42 (UTC)
Volgens mij gebeurde het in Vlierden op een tafel en niet op een baan als ik dat artikel zo lees.Het zou dan goed passen op een pagina over de biljartbond, maar of dat nou iets voor mij is??? De rest zoek ik nog even uit en ben ook blij met de info die je me gaf.--Roberta4ever 23 jun 2010 09:30 (UTC)
Volgens een krantenartikel van 13-4-2004 is er in de tuin van het heemhuis sprake van het "opknappen van de beugelbaan" en "De oude leemlaag van de baan is verwijderd". E.e.a. suggereert dat er al ooit een beugelbaan was en dat kan ik in het huidige artikel niet terugvinden. Wat is juist?--Theo Vosmeer 2 jan 2011 16:44 (CET)
Dat gaat over de huidige beugelbaan in de tuin van het heemhuis.--Roberta4ever 3 jan 2011 18:56 (CET)

Er kan anno 2011 nog steeds gejenst worden in 't Ankertje (het voormalige café Van Calis)!--Pieter K 2 jan 2011 20:56 (CET)

Links die niet werkte verwijderd --E. Koolen (overleg) 30 apr 2017 11:14 (CET)