U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Oude Liesselseweg 32

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto van na 1969 toen Cor Nies hier woonde.foto collectie heemkundekring Deurne


Bezig met het laden van de kaart...


Het pand met adres Oude Liesselseweg 32 heeft, mede vanwege de trapgevel en het ensemble met het eveneens monumentale pand Oude Liesselseweg 30, de status van gemeentelijk monument.


Het pand is waarschijnlijk in 1922 gebouwd door de metselaar Hendrik Philippart, die op 14 juli van dat jaar bij de gemeente een bouwvergunning aanvroeg voor een woonhuis aan de Liesselseweg. Het huis kreeg als adresaanduiding A.117. De voorgeschiedenis van dit pand is identiek aan het pand Oude Liesselseweg 30, waarin de voormalige roomboterfabriek Het Derp was gehuisvest, en waarvan Philippart kort daarvoor eigenaar was geworden. Omdat het echtpaar Philippart kinderloos bleef kwam het pand door vererving in handen van Willem Manders, de zoon van zijn zwager Theodorus Manders (1874-1947).

Rond 1954 werd Simon Antoon Manders de eigenaar. Bij de huisnummering per 1 januari 1955 kreeg A.177 als nieuw adres Liesselseweg 32 en werd het bewoond door Peter J. Janssen. Later wijzigde het adres in Oude Liesselseweg 32.

Bij een veiling rond 1965 ging het huis naar Wilhelmus Theodorus van Maasbommel. Later waren de families Pots en Vorsselmans eigenaar. Op dit adres woonde Cor Nies.