U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Monseigneur Berkvensstraat 3a

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De woning Mgr.Berkvensstraat 3a, met dienstingang en rechts de garage voor de brandweerauto

Monseigneur Berkvensstraat 3a in Liessel is het adres van de woning waar van 1963 tot 1967 de postcommandant voor Liessel van Rijkspolitie Deurne woonde. De woning werd gebouwd met een aparte dienstingang en een garage voor de brandweerauto van de brandweer van Liessel. Achter de woning was een verblijf voor arrestanten, het zogenaamde ‘spinnenhok’.

De ‘gasten’ genoten ‘vol pension’ en de echtgenote van de betreffende politieman kreeg daarvoor een financiële vergoeding. Die persoon at met ‘de pot mee’. [1]

Het perceel van 608 m2 is een gedeelte van de percelen Groenakker waar tot 1924 een school met schoolhuis voor het openbaar onderwijs in Liessel stond.

De woning is in 1963 gebouwd in opdracht van gemeente Deurne. In dat jaar is de woning versneld afgebouwd omdat de gemeente met spoed woonruimte zocht voor een groot gezin, dat als gevolg van brand met urgentie aan onderdak geholpen moest worden; zie informatie bij Monseigneur Berkvensstraat 3.

Bewoners van de woning Mgr. Berkvensstraat 3a waren onder meer:

De woning werd in 1987 door gemeente Deurne verkocht aan Geert Peeters. De opvolgende eigenaren waren: Weren-van Bommel. De huidige eigenaren vanaf 1995 zijn Bellemakers-Giebelen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Informatie van Gonny van Balkum, dochter van Johannes Peter van Balkum (1922-1980)