U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Michiel Petrus Ignatius Hoppenbrouwers (1934)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Michiel Petrus Ignatius Hoppenbrouwers
Persoonsinformatie
Volledige naam Michiel Petrus Ignatius Hoppenbrouwers
Beroep(en) notaris

Michiel Petrus Ignatius Hoppenbrouwers was de laatste notaris die in Deurne als solitaire standplaats benoemd werd.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Michiel Petrus Ignatius Hoppenbrouwers werd bij Koninklijk Besluit van 5 december 1980 benoemd tot notaris te Deurne met ingang van 1 januari 1981 als opvolger van Joannes Wouter van den Wildenberg (1915-1982) die op eigen verzoek per die datum eervol ontslag was verleend.

Hoppenbrouwers nam alle minuten, registers en repertoria per 1 januari 1981 over en het kantoor bleef gevestigd op het adres Aaltje Reddingiusstraat 4 te Deurne. Hoppenbrouwers was reeds 19 jaar kandidaat-notaris bij notaris Bekker in Roosendaal voor hij naar Deurne kwam. Privé bleef hij aanvankelijk nog in Wouw wonen. Later nam hij zijn intrek in de watermolen aan het Haageind 62.

Bij zijn start was Deurne nog een solitaire standplaats, met de komst van notaris Alex Cornelis Albert Bots per 1 juni 1991 kwam daar een einde aan. Op 1 januari 1995 fuseerden de kantoren van de notarissen Bots en Hoppenbrouwers tot de maatschap Notariaat Deurne, die gevestigd werd in het oude districtskantoor van Interpolis aan de Lagekerk 17.

Hoppenbrouwers nam, op eigen verzoek, per 1 juni 1999 afscheid van het Notariaat Deurne. Als zijn opvolger werd J.J.M. (Jan) Borghstijn benoemd die reeds als kandidaat-notaris deel uitmaakte van het maatschap. Ondertussen was Hoppenbrouwers weer in zijn geboortestreek Roosendaal gaan wonen.

Maatschappelijke functies[bewerken | brontekst bewerken]

Naast zijn notariële werk leverde Hoppenbrouwers belangrijke bijdragen aan initiatieven van tal van verenigingen en stichtingen, had hij zitting in het schoolbestuur van de Bernard Alfrink Mavo, het ouderenzorgcentrum De Nieuwenhof, de ouderen en verpleegkundige zorg Deurne-Bakel (later De Zorgboog), stichting Vrienden van Museum De Wieger, de stichting Aktiviteiten Geestelijk Gehandicapten (De Wik) en de stichting Hub van Doornezaal

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Donderdag 27 mei 1999 werd er tijdens een druk bezochte receptie in restaurant Hof van Deurne afscheid van hem genomen. Op maandag 31 mei 1999, de laatste werkdag van Hoppenbrouwers, werd de erkentelijkheid van de gemeenschap door burgemeester Smeets onderstreept door de uitreiking van de Legpenning in zilver.