U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Bewerken van Michiel Hendrik Goloffs

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 13: Regel 13:
 
}}
 
}}
  
'''Michiel Hen(d)ri(c)k Golof(f)s''' (circa 1615 - [[Deurne]], september 1678) was van 1660 tot 1663 waarnemend schout van Deurne.<ref>H.N. Ouwerling, 1933. Geschiedenis der dorpen en heerlijkheden Deurne, Liessel en Vlierden. Helmond.</ref>
+
'''Michiel Henrick Goloffs''' (circa 1615 - [[Deurne]], september 1678) was van 1660 tot 1663 waarnemend schout van Deurne.<ref>H.N. Ouwerling, 1933. Geschiedenis der dorpen en heerlijkheden Deurne, Liessel en Vlierden. Helmond.</ref>
  
  
Michiel Henrick Goloffs werd geboren als zoon van Heijmen Goloffs. Hij had met zekerheid tenminste een broer Dirk en een zus Maria. Michiel had een zeer rijke bestuurlijke carrière. Zo was hij [[schepen van Deurne|schepen]] (1650-1652) en [[president-schepen van Deurne|president-schepen]] te Deurne, [[kerkmeester van Deurne|kerkmeester]] aldaar (1651) en waarnemend [[schout van Deurne|schout]] tussen 1660 en 1663.
+
Michiel Henrick Goloffs werd geboren als zoon van Heymen Goloffs. Hij had met zekerheid tenminste een broer Dirk en een zus Maria. Michiel had een zeer rijke bestuurlijke carrière. Zo was hij [[schepen van Deurne|schepen]] (1650-1652) en [[president-schepen van Deurne|president-schepen]] te Deurne, [[kerkmeester van Deurne|kerkmeester]] aldaar (1651) en waarnemend [[schout van Deurne|schout]] tussen 1660 en 1663.
  
Goloffs was getrouwd met Margriet van Gassel. Hij ging in 1648 over van het rooms-katholieke naar het gereformeerde staatsgeloof. Samen hadden zij minstens zeven kinderen, van wie [[Jacob Michiel Goloffs]] in de voetsporen van zijn vader trad als bestuurder.
+
Goloffs was getrouwd met Margriet van Gassel. Hij ging in 1648 over van het rooms-katholieke naar het gereformeerde staatsgeloof. Samen hadden zij minstens 7 kinderen, van wie [[Jacob Michiel Goloffs]] in de voetsporen van zijn vader trad als bestuurder.
  
 
{{StartOpvolging}}
 
{{StartOpvolging}}
Regel 28: Regel 28:
 
{{EindOpvolging}}
 
{{EindOpvolging}}
  
{{Appendix}}
+
{{refs}}
{{DEFAULTSORT:Goloffs,Michiel Hendrik}}
+
{{DEFAULTSORT:Goloffs,Michiel Henrick}}
[[categorie:Goloffs|Michiel Hendrik]]
+
[[categorie:Goloffs|Michiel Henrick]]
 
[[Categorie:schout van Deurne]]
 
[[Categorie:schout van Deurne]]
 
[[categorie:schepen van Deurne]]
 
[[categorie:schepen van Deurne]]
 
[[categorie:kerkmeester van Deurne]]
 
[[categorie:kerkmeester van Deurne]]

Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)