Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Martien Coppens, Van dorpsjongen tot stadsmens

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martien Coppens, van dorpsjongen tot stadsmens
Auteur Joep Coppens en Els Coppens-van de Rijt
Onderwerp biografie en fotografie
Uitgever Stichting De andere werkelijkheid
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het boek Martien Coppens, van dorpsjongen tot stadsmens verscheen in 2008 ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de fotograaf Martien Coppens.


Het is een uitgave van de stichting De andere werkelijkheid en werd gedrukt bij drukkerij Lecturis in Eindhoven. Het boek gaat over het leven van Martien Coppens tot en met zijn veertigste levensjaar (cica 1949).

Joep Coppens verzamelde uit het familiearchief gegevens over het leven van zijn vader. Els Coppens-van de Rijt werkte die gegevens uit tot een biografisch verhaal.

Het boek is geïllustreerd met 138, door Els gedigitaliseerde en bewerkte, originele foto's van Martien Coppens. Een aantal daarvan werd nooit eerder gepubliceerd.

Het werk geeft een beeld van zijn gedrevenheid, studie, strijdbaarheid en passie voor de fotografie en zijn sterke motivatie om de fotografie als beeldende kunst erkend te krijgen.