U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Liesselscheweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:07.237.jpg|thumb|right|400px|Prentbriefkaart met opdruk "Liesselsche weg"<br>Foto: collectie [[gemeente Deurne]]]]
 
[[Bestand:07.237.jpg|thumb|right|400px|Prentbriefkaart met opdruk "Liesselsche weg"<br>Foto: collectie [[gemeente Deurne]]]]
De straatnaam '''Liesselscheweg (Liesselsedijk, Liesselse Dijk, Liesselsche(n) Dijk, Liesselschendijk)''' werd bij de [[wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930]] officieel vastgesteld.
+
De straatnaam '''Liesselscheweg (Liesselsedijk, Liesselse Dijk, Liesselsche(n) Dijk, Liesselsche dijk, Liesselschendijk)''' werd bij de [[wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930]] officieel vastgesteld.
  
  

Huidige versie van 23 okt 2018 om 19:09

Prentbriefkaart met opdruk "Liesselsche weg"
Foto: collectie gemeente Deurne

De straatnaam Liesselscheweg (Liesselsedijk, Liesselse Dijk, Liesselsche(n) Dijk, Liesselsche dijk, Liesselschendijk) werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld.


In de bijlagen van besluit nummer 100 werd de straat omschreven als vanaf de Lage Kerkstraat tot aan de splitsing van den weg achter Het Derp.

De Liesselscheweg in Deurne vormde, samen met de Schoolstraat, Stappad, Vreewijkscheweg, Het Loon, de Schoolstraat in Liessel, Het Slot, Heijtrakschedijk, Heijtrak, Dorpstraat en Meijelscheweg, de kunstweg van de Markt over Liessel en Neerkant naar Meijel.

In 1947 werd de sch-spelling van de s-klank officieel afgeschaft en bij de huisnummering 1950-1955 werd de straatnaam conform aangepast in Liesselseweg.