Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Lid in de Orde van Oranje-Nassau (nog geen pagina in DeurneWiki)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Wilvd (overleg | bijdragen) op 12 jun 2019 om 13:24
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor een overzicht van de dragers uit de gemeente Deurne die reeds in DeurneWiki beschreven zijn, zie Categorie:Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Onderstaande lijst is van personen die ook onderscheiden zijn als lid in de Orde van Oranje Nassau, maar nog geen eigen pagina hebben in DeurneWiki. Deze lijst is niet volledig!


Gedecoreerde Jaar Verdienste(n)
Meulendijks-van den Eijnden, Johanna 2016 Meer dan vijfentwintig jaar mantelzorger.
Verhees-Peeters, Martha 2016 Voorzitter stichting Spelotheek Leentjesbuurt. Lid oudervereniging en medewerker documentatiecentrum.
Verberne-Bankers, Dory 2016 Voorzitter oudervereniging Helenaveen en dorpsraad. Bestuur Gemeenschapshuis Helenaveen.
Verbaarschot, Leo 1997 Lid en hoofdman Sint-Antonius Abtgilde
Ven-van Kol, Mien van de 2003 Korfbalvereniging ZSV, parochieblad Het Kontakt, avondwakegroep, het Eetpunt
Heuvel, Cees van den 2003 diverse activiteiten in De Rips
Sijben, Mart 2004 stuurgroep Neerkant, ponyclub De Willibrordusruitertjes, Boerenbond Neerkant, KBO Neerkant, Leven voor Leven
Pijnenburg-Creemers, Gerda 2004 kinderkoor De Minigalm, gemengd koor De Veengalm, Missiecomité Neerkant, ouderenkoor De Oude Weelde
Zwets, Cor 2004 diverse activiteiten tennis- en bridgesport
Mortel, Jan van de 2004 parochieblad Het Kontakt, Zeilberg, dorpsarchief Zeilberg, Koor door de week Zeilberg
Manders, Hans 2008 27 jaar actief lid van de Vrijwillige Brandweer Deurne
Verstappen, Louis 2009 bestuur van Kindervakantiewerk Liessel
Arts, Sjef 2009 vanaf 1988 penningmeester van het kerkbestuur van Helenaveen
Verhoeven, Wim 2009 vrijwilliger voor speeltuin de Speuldries in de Sint-Jozefparochie
Verberne, Tinus 2010 Vrijwilliger parochiekerkhof Vlierden en fanfare Wilhelmina
Jansman, Birgit 2010 Vrijwilligster tal van verenigingen en instellingen in Helenaveen
Berlo, Piet van 2011 propagandist en kaderinstructeur EHBO
Trienekens-Louwers, Francy 2011 interactie psychiatrie-samenleving, bestuur onderwijs, De Muziekvrienden
Vermeulen, Antoon 2012 50 jaar lid van toneelgezelschap De Klotlanders
Aart, Paul van 1999 chef kabinet, administratief directeur en plaatsvervangend conservator van museum De Wieger, secretaris van de Culturele Raad
Claessen, Willy 2012 Hoofdbrandwacht brandweerpost Neerkant
Fransen, Theo 2009 bestuurslid van Kanexo, jeugdleider bij SV Deurne, actief bij verenigingsblad van de KBO Deurne en bij de parochie Heilige Willibrord in Deurne.
Heuvel, Gerard van den 2006 Brandwacht bij vrijwillige brandweer Deurne
Jacobs, Herman 2005 Voorzitter van de Deurnese Biljart Bond en voorzitter van de Vlierdense biljartvereniging Ons Vermaak.
Janssen, P. 2007 secretaris penningmeester bij diverse duivensportverenigingen, voorzitter van de Concours Commissie van De Vriendenkring
Kanters, Marinus 2005 Penningmeester ponyclub ’t Hoefke, bestuurslid rijvereniging St. Willibrordus in Vlierden, landelijk jurylid, coördinator jeugd ruiters kring Helmond
Koopmans H. 2002 Voorzitter van Scouting Helenaveen, voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Helenaveen, lid van muziekvereniging Wilona,
Leenders, Chris Jan 2014 Vrijwillig brandweerman Neerkant en Deurne
Louwers-van Leeuwen, Truus 2013 Vrijwilligster Peelbascule Helenaveen en de Nieuwenhof. Uitleen van hulpmiddelen kruisvereniging en Zorgcoöperatie. Bestuurslid van KBO en ouderenadviseur.
Naus, Annie 2015 Vrijwilligster Wereldwinkel en Rode Kruis, bestuur Nierstichting.
Oosterveen Kastelijn, Nelly 2007 Opvang pleegkinderen. Lid cliëntenraad van De Combinatie, les aan het personeel over bejegening van cliënten en pleegouders.
Oosterveen, Roel 2007 Opvang pleegkinderen.
Pluijm, Frans 2008 Voorzitter en secretaris Voetbalclub Neerkandia.
Rooij, Hans van 2015 Veertig jaar lid Sint-Jorisgilde.
Sanderson de Jongh, Elly 2014 Kosteres en diaken Protestantse Gemeente Helenaveen. Les aan de Zondagsschool. Penningmeester van muziekvereniging Wilona en vrijwilligster De Peelbascule.
Schiks, V. 2001 Bestuurslid Mixed Hockey Club Deurne. Medeoprichter Stichting Muziekkiosk Deurne en bestuurslid Stichting Evenementen Deurne en stichting Deurne Promotion.
Valkenburg Velp, Mien 1996 Mede-oprichster van het gemeenschapshuis Walsberg. Integratie van de autochtonen en nieuwkomers in de Walsberg.
Ven, Frank van de 2013 Mede-initiator Peelland Truckrun. Bestuurslid van de Stichting 'Gespecialiseerd Jeugd en Jongerenwerk' en vrijwilliger bij 't Rijtven in Deurne.
Verhees, Helm 2014 Raadslid en wethouder. Dorpsraad Helenaveen, oprichter Peelbascule. Bestuur landinrichtingscommissie Peelvenen, Boerenbond en ZLTO.
Verheijen, Jo 2006 Diverse bestuursfuncties en trainer bij SV Deurne. Bestuur Rabobank en Stichting Samenwerkingsverband Praktijk Opleiding Schilderen. Voorzitter Prinsengarde.
Verstappen, F. 2013 Vrijwillige brandweer post Neerkant
Verstappen, Jacques 2009 Hoofd competitieleider van de Deurnese Biljartbond, actief bij voetbalvereniging Liessel en de KBO, afdeling Heilige Geest.
Vonken, P. 1999 Bestuur Vereniging Nederlandse Particuliere Moleneigenaren. Betrokken bij de restauratie van de Zeilbergse Molen en secretaris van de Stichting Holtens Molen.
Vrande, F.A. van de 2000 Bestuur Rabobank, sportclub DAS en Basisschool Zeilberg. Erevoorzitter van Stichting Leven voor Leven.
Vullings, Piet 2010 Leider Jeugdsoos Zeilberg. Bestuur profronde van Zeilberg en Den Draai. Dagelijks actief voor Stichting Leven voor Leven.
Weerts, Kees 2005 Vijfentwintig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Weijer, Cor van de 2006 Vijf en dertig jaar bestuur en veel activiteiten bij SV Deurne.
Dielissen, Frank 2016 Veertig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Knapen, Hans 2016 Vierentwintig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Van Osch, Noud 2017 Hij zet zich sinds 1978 in voor de gemeenschap. Vanaf dat jaar tot nu is hij erg actief bij TC Deurne.
Althuizen, Henk 2018 Veertig jaar actief voor de Deurnese Watervrienden.
Van Kampen, Evert 2018 Bestuurslid van de Plattelandsjongeren afdeling Deurne, bestuurslid van de Landbouwcoöperatie Zuid Oost Nederland uit Eindhoven, mede-initiatiefnemer van de oprichting van het CDA en heeft meer dan tien jaar in het bestuur van de partij gezeten. Bijna 25 jaar actief als raadslid en op allerlei fronten actief voor de Protestantse Gemeente Deurne.
Van Deursen, Wilbert 2018 Ruim twaalf jaar raadslid.
Strijbosch, Peter 2018 Twaalf jaar raadslid.
Gerrits-Tuijnman, Zus 2018 Als vrijwilligster al veertig jaar actief in het Elkerliek ziekenhuis op de afdeling geestelijke Verzorging en Ethiek, voorheen Pastorale Dienst.
Van der Singel, Corry 2018 Zet zich al 45 jaar lang in voor vooral de zwakkeren in de samenleving..
Laukens, Tiny 2018 Tussen 1986 en 2010 was hij achtereenvolgens als rapporteur scheidsrechter en praktijkbegeleider van scheidsrechters in opleiding actief bij de KNVB. Vanaf 2007 zet hij zich als vrijwilliger met veel enthousiasme in voor SV Deurne.
Van Otterdijk, Harrie 2018 Vanaf 1947 actief lid van Fanfare Wilhelmina. Hij heeft dertig jaar deel uitgemaakt van het bestuur met als belangrijke taak de organisatie van de jeugdopleiding. Ook was hij één van de oprichters, muzikant en dirigent van Die Vlierländer Muzikanten..
Pennix, Michiel 2018 Grote verdiensten voor de agrarische sector en Helenaveen.Is lid van de dorpsraad van Helenaveen. Is voorzitter en grote kartrekker van dorpsservicecentrum De Peelbascule in Helenaveen. Daarnaast actief in het organiseren van carnavalsactiviteiten en is vanaf 2007 bestuurslid bij voetbalvereniging SV Helenaveen.
Sijben, Gerard 2018 Vanaf 2000 tot heden mantelzorger voor beide ouders.
Vermeer, Wilfrie 2018 Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de vrijwillige brandweer in het kader van zijn afscheid.
Jan Verleijsdonk 2019 Hij maakt al 25 jaar deel uit van het bestuur van Stichting Het Witte Doek en is sinds 1996 ook actief voor de Deurnese Zwemvereniging Triton. Verder is hij ook op diverse terreinen actief voor de politieke partij Progressief Akkoord/Groenlinks.
Donkers, Theo 2019 Hij is onder meer vanaf 1987 actief in de dorpsraad en in de werkgroep Leefbaar en Vitaal Neerkant. Hij zet zich in voor de ondernemersvereniging, de kledingbeurs, de carnavalsvereniging, de Katholieke Bond van Ouderen, de voetbalclub, het jaarlijkse winterconcert en het ondernemerscafé.
Steen, Willy van der 2019 Vanaf 1986 is Willy van der Steen op diverse fronten actief bij de Deurnese Zwemvereniging Triton. Naast zijn activiteiten voor de zwemvereniging zet hij zich ook nog als vrijwilliger in bij Koninklijke Harmonie Deurne.
Biemans, Harrie 2019 Vanaf 1992 tot op de dag van vandaag is hij actief bij de Parochie Willibrordus Deurne. Hij is bestuurslid van Stichting Fiets4daagse De Peel en vrijwilliger bij museum de Wieger en de Heemkundekring.
Moorsel, Gradje van 2019 Tussen 1994 en 2012 was hij als vrijwillig belasting invuller actief voor de leden van FNV. Hij is al jaren de spil van de modelspoorclub Oost Brabant. Vanaf 2003 maakt hij deel uit van het bestuur van de Stichting Fiets4Daagse De Peel, afdeling Deurne
Corte-van Waaijenburg , Fanny de 2019 Vanaf 1984 tot 2014 was zij als vrijwilligster actief bij peuterspeelzaal 't Debberke. Daarnaast is zij sinds 1998 tot op de dag van vandaag vrijwilligster bij De Zorgboog..
Elfrink, Catrien 2019 Vanaf 1986 tot op de dag van vandaag zet Catrien zich als vrijwilliger in voor heemkundekring H.N. Ouwerling. Vanaf 1996 zet zij zich ook in voor de Parochie Heilige Willibrord Deurne en zorginstelling de Zorgboog.
Nelissen-van Neerven , Mien 2019 Vanaf 1968 totdat de zelfstandige parochie Gerardus Majella Walsberg in 2007 werd opgeheven was ze actief in deze parochie. Zij was wijkhoofd, collectant in de zondagsdienst, maakte acht jaar deel uit van het parochiebestuur en was lid van de werkgroep diaconie. Is verder als vrijwilliger actief bij zorginstelling Onis in Asten. Verder was zij 15 jaar lang wekelijks actief op de basisschool en meer dan 45 jaar collectante voor goede doelen.
Dielissen, Joop 2019 Voor zijn inzet gedurende de afgelopen twintig jaar op vele fronten voor de Neerkantse samenleving.