Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Hogezijdeweg 24

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het woonhuis, gezien vanaf de voorzijde
Het woonhuis, gezien vanaf de zijkant

Het huis op het adres Hogezijdeweg 24 in Vlierden werd gebouwd door De puistenkoning maar werd het langst bewoond door de beeldend kunstenaar Franciscus Joseph Maria (Frans) Jacobs (1913-1985).


Het huis is tijdens de Tweede Wereldoorlog door Hendricus Antonius (Harrie) Hendriks (1920-1999)), alias De Puistenkoning, gebouwd. Het huis had een rieten kap met een "hoog Efteling gehalte". Harrie van Tilburg heeft het huis nog wit geschilderd. Na de oorlog begon de puistenkoning hier zijn handel in legerjeeps; later uitgegroeid tot de Opel garage in Helmond met weer later een dependance in Deurne.

Het huis werd verkocht aan iemand die in de textiel in Helmond werkte, maar volgens geruchten werd in Vlierden zijn komst niet op prijs gesteld. Het huis is vervolgens circa 1949-1950 afgebrand. Beeldend kunstenaar Franciscus Joseph Maria (Frans) Jacobs (1913-1985) vestigde zich in 1950 in dit vrijgekomen huis. Toen het na de brand weer bewoonbaar gemaakt moest worden heeft hij er in 1950 een flauw aflopende pannendak opgelegd.