U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Restaurant Hof van Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Hof van Deurne)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto: collectie Hein van Bakel - collectie gemeente Deurne
16 juli 2002, Kees van Boerdonk en zijn vrouw Patricia ontvangen kroonprins Willem-Alexander voor de lunch in gemeenschapshuis De Gouden Helm in Helenaveen. Foto: collectie gemeente Deurne
De perstafel van het plan Heiakker

Restaurant Hof van Deurne aan het Haageind 29 in Deurne werd in januari 1977 geopend. Jan Lichteveld was van 1983 tot 1990 directeur van dit restaurant. Het restaurant werd genoemd naar een eenmalig in de bronnen vermeld synoniem voor het Klein Kasteel, verderop aan het Haageind.

Periode-Van Boerdonk[bewerken | brontekst bewerken]

Kees van Boerdonk runde samen met zijn vrouw Patricia het bedrijf sinds 1995. Op dinsdag 16 juli 2002 verzorgde hij in Helenaveen de catering bij een werkbezoek van Kroonprins Willem Alexander aan de gemeente Deurne. Op zaterdag 11 december 1999 werd door burgemeester Smeets een wandschildering onthuld. Kees van Boerdonk overleed in 2004 aan een hartstilstand in zijn woonplaats Deurne op 42-jarige leeftijd.

Periode-De Groot[bewerken | brontekst bewerken]

Na de dood van Van Boerdonk nam Wim de Groot het restaurant over. In november 2006 reed een auto tegen de gevel van restaurant de Hof van Deurne en er ontstond een scheur in de muur, de gevel was ontzet en een van de luiken aan de ramen was beschadigd. Restauranthouder Wim de Groot vertelde dat de gevel helemaal vernieuwd moest worden en vermoedde dat dit lastig zou kunnen zijn met zo'n monumentaal pand.[1] De dader was na deze eenzijdige aanrijding doorgereden.

Restaurant Hof van Deurne werd in 2009 definitief gesloten. Wim de Groot was in een juridische strijd verwikkeld met de eigenaar van het pand. Een half jaar ervoor had de uitbater de op Hollands-Franse leest geschoeide keuken in het restaurant vervangen door de Italiaanse keuken om hiermee een breder publiek te trekken. Een Italiaans restaurant aan het Haageind vond hij beter te combineren met een nieuwe brasserie, die hij een eindje verderop in villa Rozenberg aan de Stationsstraat wilde openen. Hiervoor kreeg De Groot echter niet de benodigde vergunningen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Het pand is vermoedelijk in de jaren 1970 helemaal opnieuw opgetrokken, dus van monumentale waarde is in feite maar beperkt sprake.