U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Herberg De Gouden Leeuw

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 55: Regel 55:
Dinsdag 28 maart 1933 werd de ''herberg en uitspanning De Gouden Leeuw met annex gebouwen en bouwterreinen'' publiek verkocht. Eigenaar werd, voor de som van 14450 gulden, de heer Jacques Fonck die sinds 1924 in Venray reeds een manufacturenmagazijn onder de naam „De Zon‟ dreef.<ref>Peel en Maas, 1 april 1933</ref>
Dinsdag 28 maart 1933 werd de ''herberg en uitspanning De Gouden Leeuw met annex gebouwen en bouwterreinen'' publiek verkocht. Eigenaar werd, voor de som van 14450 gulden, de heer Jacques Fonck die sinds 1924 in Venray reeds een manufacturenmagazijn onder de naam „De Zon‟ dreef.<ref>Peel en Maas, 1 april 1933</ref>


Het pand werd afgebroken. De laatste bewoner was de familie [[Joannes Augustinus Peerbooms (1868-1936)|Peerbooms]]. Zij hadden hier een drogisterij en handel in verfwaren gevestigd. Zij zijn weer teruggegaan naar de [[Stationsstraat 4a|Stationsstraat 6]], naar het pand dat August Peerbooms in 1910 had laten bouwen. Onder leiding van architect [[Jos Deltrap]] is er op het adres Markt 10 de tweede vestiging van [[Modemagazijn De Zon]] van Jacques Fonck verschenen. Op 24 maart 1934 werd de winkel geopend. Anno 2012 is in het gebouw de ABN-AMRO-bank gevestigd en heeft het gebouw een totaal andere aanblik gekregen.  
Het pand werd afgebroken. De laatste bewoner was de familie [[Joannes Augustinus Peerbooms (1868-1936)|Peerbooms]]. Zij hadden hier een drogisterij en handel in verfwaren gevestigd. Zij zijn weer teruggegaan naar de [[Stationsstraat 4a|Stationsstraat 6]], naar het pand dat August Peerbooms in 1912 had laten bouwen. Onder leiding van architect [[Jos Deltrap]] is er op het adres Markt 10 de tweede vestiging van [[Modemagazijn De Zon]] van Jacques Fonck verschenen. Op 24 maart 1934 werd de winkel geopend. Anno 2012 is in het gebouw de ABN-AMRO-bank gevestigd en heeft het gebouw een totaal andere aanblik gekregen.  


{{Gallery
{{Gallery
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)