Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Help:Zoeken

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onderstand treft u, om het zoeken in DeurneWiki te maken, een aantal zoektips en zoekmogelijkheden aan.

Zoeken naar teksten[bewerken]

Maak gebruik van het zoekvenster rechtsboven

  • Als je een aantal woorden invoert, zul je alle pagina's krijgen die al die woorden bevatten.
  • De zoekfunctie houdt geen rekening met hoofdletters/kleine letters. Of je nu zoekt met bijvoorbeeld Neerkant oorlog, neerkant oorlog, of zelfs NEERKANT OORLOG, het maakt niet uit.
  • Je krijgt in de resultaten twee lijsten met pagina's te zien: de eerste bevat de artikelen die de gezochte woorden in de titel hebben, de tweede de artikelen die de gezochte woorden in de tekst hebben. Bij een zoekopdracht met meerdere woorden (bijv. Neerkant oorlog) worden dus niet alleen items gevonden met de letterlijke tekenreeks, maar ook die met niet naast elkaar staande zoekwoorden.
  • Wil je alleen artikelen zien waarin direct achter elkaar de woorden oorlog over Neerkant voorkomen, zoek dan met "oorlog over Neerkant", dus tussen aaanhalingstekens!!
  • Het is (helaas) niet mogelijk op een deel van een woord te zoeken.
  • Het is niet mogelijk woorden van minder dan twee lettertekens te zoeken.

Zoeken naar afbeeldingen[bewerken]

Als je bij het zoekvenster linksboven op OK of Zoeken klikt zonder iets ingevuld te hebben verschijnt er een nieuw zoekvenster. Dit zoekvenster moet je gebruiken om te zoeken naar foto's of andere afbeeldingen.

Dit gaat als volgt:

Vul de zoekterm(en) in zoals hierboven beschreven is en klik vervolgens niet op <enter> of <zoeken>, maar op Foto's in het menu onder het zoekvenster. Dan verschijnen alle afbeeldingen waar de ingevulde zoekterm(en) in de beschrijving van die foto voorkomen.

PAS OP: Bij het invullen van de zoekterm(en) kan het menu onder het zoekvenster tijdelijk onzichtbaar zijn omdat er een aantal pagina's getoond worden die met de betreffende zoekterm beginnen. Klik dan met de muis op een willekeurige plek buiten het zoekvenster en het menu onder het zoekvenster komt weer tevoorschijn.

PAS OP: Het resultaat van zoekacties naar foto's of andere afbeeldingen is dus afhankelijk van de beschrijving die bij de betreffende afbeelding geplaatst is. Een afbeelding die niet beschreven is wordt dan dus ook niet gevonden. Een afbeelding waar veel tekst bij staat die geen betrekking heeft op die afbeelding geeft bij zoekacties veel valse meldingen.

Zie ook: