Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Help:Ogg Vorbis

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Op Wikipedia kunt u geluidsopnames vinden. Deze zijn aangegeven door een pictogram in de vorm van een luidspreker, zoals Vista-kmixdocked.png of Loudspeaker.svg. De bestanden zijn opgenomen in Ogg Vorbis nlwikipedia:Ogg Vorbis, een bestandsformaat voor geluid, vergelijkbaar met het bekende nlwikipedia:MP3 formaat. Het is mogelijk dat uw computer (nog) niet overweg kan met deze bestanden. Om deze bestanden te kunnen afspelen zult u dan extra software moeten installeren.

Mediaspeler[bewerken]

Mediaspeler geschikt maken

Verschillende nlwikipedia:mediaspelers zijn geschikt te maken voor het afspelen van Ogg Vorbis door de benodigde nlwikipedia:codecs te installeren:

Andere mediaspelers

Het is ook mogelijk een nieuwe mediaspeler te installeren die zonder verdere aanpassingen geschikt is om Ogg Vorbis bestanden af te spelen. Spelers die werken op verschillende platforms (Windows, Mac OS X en Linux) zijn:

Cortado in Java[bewerken]

Met behulp van de nlwikipedia:Java-applet "Cortado" is het mogelijk Ogg Vorbis af te spelen. Cortado is onderdeel van de programmeertaal Java die op veel computers geïnstalleerd is. Controleer hier of Java is geïnstalleerd. Indien gewenst is het hier te downloaden.

GNU/Linux en BSD[bewerken]

Een recente Linux- of BSD-installatie zou reeds overweg moeten kunnen met Ogg Vorbis. Als het niet werkt raadpleeg dan uw documentatie en de website van uw distributie.