Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Tot nader bericht zijn alle bijeenkomsten in het heemhuis opgeschort.
11 april 2010 - DeurneWiki 10 jaar - 11 april 2020

Groente- en fruitwinkel Beijers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De winkel in de beginjaren.
foto collectie Nelly Hermans-van den Eijnde
De winkel in november 1992.
foto Ton Hartjens

Groente- en fruitwinkel Beijers (Beijers Groente en Fruit) is sinds 1955 gevestigd op het adres Stationsstraat 11 in Deurne.


De zaak werd begonnen door Martien en Tonia Beijers-van Lieshout. In het begin was het vooral een kruidenierszaak. Gaande de tijd werd er steeds meer groente en fruit aan het assortiment toegevoegd. Zuivel had ook een prominente plek in de winkel.

In 1983 werd de winkel overgenomen door Christ Manders, gehuwd met Franca, een dochter van Martien en Tonia. Zij maakten van de winkel een speciaalzaak, met de nadruk op groente en fruit, waarbij diepvriesproducten, zuivel en conserven verdwenen. Ook het zelf snijden van de groenten en fruit werd steeds belangrijker. Tonnen aardappels werden geschild en gesneden voor de plaatselijke frietzaken. Rond de jaren '90 kwam een stoomoven en werd ook gekookte waren geleverd.

In 2009 kwam de winkel in handen van de derde generatie door de overname door Willem Manders, een zoon van Christ en Franca. De nadruk kwam meer te liggen op gekookte kant-en-klaarproducten en salades.