U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Gerard Jozef Gerrits (1940-2013)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Wilvd (overleg | bijdragen) op 25 dec 2014 om 09:44 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox persoon | naam = Jozef Gerrits | foto = 200px | tekst = | volledige naam = Gerard Jozef Gerr...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jozef Gerrits
Jozef Gerrits.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Gerard Jozef Gerrits
Roepnaam Jozef
Geboorteplaats Swolgen
Geboortedatum 16 maart 1940
Overl.plaats Deurne
Overl.datum 29 augustus 2013
Partner(s) Clasien C.H.M. Gerrits-de Jong- van Amelsvoord

Weduwnaar van Corry C.M. Jacobs † 19-09-89

Beroep(en) Directeur/eigenaar mengvoederfabriek

Gerard Jozef Gerrits (1940-2013), woonachtig in Deurne, was Directeur van de Mengvoederfabriek Gerrits/Jans BV in de Rips.

Algemeen:

Jozef was zoon van de molenaar Antoon Wilhelm Geritst (1894-1988). Antoon trouwde in 1924 met Johanna Wilhelmina Josephina (Anna) Kessels (1898-1983). Zij woonden in Swolgen.

Jozef Gerrits was eerder getrouwd met Corry Gerrits tot haar overlijden in 1989, daarna huwde hij Clasien de Jong- van Amelsvoord.

Het gezin Gerrits telt drie kinderen:

  1. Susanne
  2. Arthur
  3. Noortje
  4. Sjors

Het gezin telt op dit moment vier kleinkinderen.


Maatschappelijke carrière:

Jozef Gerrits is na zijn HBS samen met broer Harrie eigenaar geworden van AW Gerrits, een regionale mengvoerfabriek in de Rips. Hij volgde daarbij zijn vader op.

Het bedrijf is een echt familiebedrijf in de loop van de jaren uitgegroeid van 2-3 werknemers tot een bedrijf met zo’n 55 medewerkers.

Daarnaast is jarenlang voorzitter geweest van de standsorganisatie van de mengvoederindustrie voor zowel particulieren als ook coöperaties. Hij heeft bijgedragen aan de realisatie van fusieprocessen en de totstandkoming van samenwerkingsverbanden die de gehele branche ten goede zijn gekomen.

In 2002 nam hij afscheid na een dienstverband van ruim 40 jaar.


Sociaal/cultureel:

Tevens heeft hij zich ingezet voor het onderwijs in Rips als bestuurslid en voorzitter van basisschool H. Hart. Op het gebied van muziek was hij bestuurslid en voorzitter van Fanfare Concordia aldaar. Hij was betrokken bij oprichting carnavalsvereniging de Streupers in de Rips en tevens de eerste prins.


Onderscheidingen:

In april 2000 ontving de heer Gerrits uit handen van burgemeester Daandels de Koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau”. Hij kreeg de ridderorde voor zijn grote inzet voor de belangen van boeren en tuinders in Zuid-Nederland.