U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Geijzerstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Theo V heeft pagina Geijzerstraat hernoemd naar Geijserstraat)
 
 
Regel 1: Regel 1:
#DOORVERWIJZING [[Geijserstraat]]
+
De (foutieve) straatnaam '''Geijzerstraat''' op het [[bedrijventerrein Kranenmortel]] ontstond onbedoeld in 2010 waarbij tegelijkertijd de feitelijke straatnaam [[Geijserstraat]] in onbruik geraakte.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
Gemeenteambtenaren waren bij de invoering van het landelijke  [[BAG-systeem]] verantwoordelijk voor het registreren van alle in de [[gemeente Deurne]] bestaande straatnamen. Op 5 januari 2010 was de sinds 1963 vastgestelde Geijserstraat aan de beurt. Er werd weliswaar gerefereerd aan de voorlaatste vaststelling van 1973 (verlenging bestaande Geijserstraat tot aan de [[Wattstraat]])  maar de straatnaam werd abusievelijk geregistreerd als "Geij'''z'''erstraat".
 +
 
 +
De fout werd niet tijdig ontdekt. In april 2016 waren drie van de vier aanwezige straatnaamborden nog voorzien van de oorspronkelijke straatnaam "Geijserstraat" en het vierde straatnaambord met "Geijzerstraat".  Uit kostenoverwegingen besloot de gemeente de fout te handhaven.
 +
[[Categorie:foute straatnaam]]
 +
[[Categorie:Straat]]

Huidige versie van 10 apr 2016 om 07:24

De (foutieve) straatnaam Geijzerstraat op het bedrijventerrein Kranenmortel ontstond onbedoeld in 2010 waarbij tegelijkertijd de feitelijke straatnaam Geijserstraat in onbruik geraakte.


Gemeenteambtenaren waren bij de invoering van het landelijke BAG-systeem verantwoordelijk voor het registreren van alle in de gemeente Deurne bestaande straatnamen. Op 5 januari 2010 was de sinds 1963 vastgestelde Geijserstraat aan de beurt. Er werd weliswaar gerefereerd aan de voorlaatste vaststelling van 1973 (verlenging bestaande Geijserstraat tot aan de Wattstraat) maar de straatnaam werd abusievelijk geregistreerd als "Geijzerstraat".

De fout werd niet tijdig ontdekt. In april 2016 waren drie van de vier aanwezige straatnaamborden nog voorzien van de oorspronkelijke straatnaam "Geijserstraat" en het vierde straatnaambord met "Geijzerstraat". Uit kostenoverwegingen besloot de gemeente de fout te handhaven.