Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Franciscus Johannes Marcelis (1937-2007)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
pastoor Frans Marcelis
16.815.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Franciscus Johannes Marcelis
Roepnaam Frans
Geboorteplaats Tilburg
Geboortedatum 25 juni 1937
Overl.plaats Deurne
Overl.datum 21 januari 2007
Beroep(en) pastoor

Franciscus Johannes (Frans) Marcelis was voormalig pastoor van de Sint-Jozefparochie, welke sinds 1 januari 2007 deel uitmaakt van Parochie van de Heilige Willibrord te Deurne.


In september 1995 betrok hij als stagiair de pastorie in de Sint-Jozefparochie. Op 4 november dat jaar werd hij tot diaken gewijd, functioneerde zelfstandig in de parochie met pastoor J. Even uit Ommel naast zich die als administrator optrad.

Op 1 juni 1996 werd hij, samen met acht anderen, in de St.-Jan in Den Bosch door mgr. Ter Schure tot priester gewijd. Een dag later droeg hij zijn eerste H. Mis in de Sint-Jozefkerk op. Daarmee had men in de Sint-Jozefparochie voor de eerste keer in 33 jaar weer een neomist.

Hij was vanaf 1 juli 1996 werkzaam als mede-pastor van de Sint-Jozefparochie en vanaf 1 juli 1997 als pastoor van deze parochie. Sinds 1 januari 2007 was hij als mede-pastor werkzaam in de nieuw opgerichte Parochie van de Heilige Willibrord, die bestaat uit de parochies van de voormalige pastorale eenheid Deurne. Het priesterschap was voor hem een late roeping. Voor zijn komst naar Deurne verrichtte hij ruim dertig jaar zeer uiteenlopende vormen van hulpverlening.

De Avondwake en H. Eucharistie vonden vrijdag 26 januari 2007, en de uitvaart op zaterdag 27 januari 2007 plaats in de parochiekerk.

Uitnodiging voor de Diakenwijding.
Diakenwijding op 4 november 1995.
Foto's: collectie Parochie van de Heilige Jozef