DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne
Raboclubsupport.png

Eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 21 dec 2015 om 11:50 (Gerard van Ooij heeft een eigen pagina gekregen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

De eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau was een van de onderscheidingen die tot 1996 werden uitgereikt.


De Orde van Oranje-Nassau is op 4 april 1892 ingesteld onder regentes Emma, nadat Luxemburg in 1891 een zelfstandige staat was geworden. Tot 1996 bestond de orde uit vijf graden en waren aan de orde eremedailles (goud-zilver-brons) verbonden. Na 1996 bestaat de orde uit zes graden en worden de eremedailles niet meer uitgereikt. Zij mogen echter nog steeds gedragen worden.

Meerdere Deurnenaren en ex-Deurnenaren zijn koninklijk onderscheiden met de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor een overzicht van alle gedecoreerden met deze onderscheiding zie de categorie:Eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau.

Onderstaande lijst is van personen die ook onderscheiden zijn met de Eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau, maar nog geen eigen pagina hebben in DeurneWiki. Deze lijst is niet volledig!

Gedecoreerde Jaar Verdienste(n)
Bastijn, J. 1994 Bedijfsleider de Wiemel. Bestuurslid Stichting Oranjevereniging Deurne en voorzitter van de ouderraad St. willibrordusschool.
Berkers, W. 1993 voorzitter van de NCB-afdeling Vlierden en Fokcentrale Deurne, Gemeenteraadslid en lid van de parochieraad Vlierden.
Bree, Willy van 1987 ??
Bussel, P. van 1965 Chauffeur Boerenbond en actief in het verenigingsleven
Bussel, Toon van ???? Tuinbouwer. Voorzitter KBO, RKJB Deurne en rayonbestuur NCB. Erevoorzitter Walsbergse zangvereniging.
Debruijn, M.F. 1983 Trainer voetbalvereniging Liessel. Voorzitter VVON (Vereniging van Voetbaloefenmeesters in Nederland).
Dielissen, F. 1990 ??
Esseveldt, G. van 1993 Beheerder Rijksmagazijn. Gemeenteraadslid en lid Raad van Toezicht van de Rabobank. Bestuurlid voetbalvereniging Helenaveen en voorzitter van de Stichting Gejejong.
Hassel, L.C. van 1987 Stichting Cratosvrienden. Erelid Stichting Holten’s Molen.
Hendriks, J.P.P. (Koos) 1977 Onderwijzeres meisjesschool aan de Visser en in Liessel.
Hoeben, L.M. 1991 Bakker in Liessel. Diverse functies binnen Ondernemersvereniging en Bakkersbond. Bestuur Industrieel Kontakt Helmond, Voetbalvereniging Liessel en de Kerk in Liessel. Voorzitter van de Tennisclub Liessel en schoolbestuur in Deurne-Zuid.
Joosten, G. 1979 Voorzitter Rabobank
Koolen, 1986 ????
Ooy, L.F. van 1995 Hoofd Boekhouding. Medeoprichter buurtwerk in de St. Jozefparochie en voorzitter VVV, het schoolbestuur van de H. Geest en van de Jeugdnatuurwacht.
Peijnenburg, Will 2009 Gemeenteambtenaar. Medeoprichter van zwemvereniging Triton, handbalvereniging De Sprint en fietsvierdaagse De Peel. Consul KNVB en Gemeente.
Putten, J.J.M. van de 1984 Veertig jaar werkzaam bij Raymakers textiel in Helmond.
Rijnders, W.H. 1988 Directielid van Bouwmaatschappij Manders. Voorzitter van de Kruisvereniging, de beheerscommissie sporthal en de hondensportvereniging.
Te Walvaart, P. 1983 Directeur van het boekhoudbureau NCB. Voorzitter zangvereniging 40-plus en kegelclub Nota Bele, secretaris Koninklijke Harmonie Deurne, lid Raad van toezicht van Rabobank en veilingvereniging. Bestuurslid van de Bernhard Alfrink-Mavo.
Tijssen, Harry 1993 Commandant van de brandweergroep Neerkant en ondercommandant van de vrijwillige brandweer Deurne.
Welten, A. 1977 Veertigjarig jubileum in dienst van de Ned. Schroef.