Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Eduard Alexander Koenen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Eduard Alexander Koenen
Persoonsinformatie
Volledige naam Eduard Alexander Koenen
Partner(s) Tientje Catharina van Motman

Eduard Alexander Koenen was gehuwd met Tientje Catharina van Motman. Hij woonde aan de Hellemanstraat 43 in Deurne.


Koenen huwde tussen 1947 en 1951 met Tientje Catharina van Motman. Tientje was eerder omstreeks 1937 gehuwd met Evert Kasimir Pasman (Tjimahi Nederlands-Indië 15 juni 1917 - na 1967). De scheiding tussen Pasman en Van Motman werd op 21 april 1947 in Batavia, Nederlands-Indië, uitgesproken. Uit het huwelijk van Van Motman en Pasman werd één dochter geboren:

  1. Wilhelmina Ilse (Ilse) Pasman, (Batavia, Nederlands-Indië 26 oktober 1938). Zij huwde met Karel Pas (1933-1994).

Pasman huwde na zijn scheiding van Van Motman nogmaals en kreeg nog drie dochters. Hij verhuisde na 1952 naar Nederland (Elshout, gemeente Drunen), werd schoenhersteller en verkreeg in 1967 de Nederlandse nationaliteit. De naturalisatie van zijn drie dochters uit zijn tweede huwelijk werd afgewezen.[1] In 1969 werd de naturalisatie alsnog toegewezen. De drie gezusters woonden toen in 's-Hertogenbosch.[2]

Koenen, zijn vrouw en zijn (stief)dochter woonden in 1955 aan de Hellemanstraat in Deurne en verhuisden later naar Venray. Toen hun vroegere huis aan de Hellemanstraat eind jaren negentig van de vorige eeuw werd verbouwd, werden de voogdijpapieren uit 1947 en 1951 uit Nederlands-Indië en Leiden/Noordwijk met betrekking tot dochter Ilse teruggevonden. Om redenen van privacy voeren we hieruit geen verdere gegevens op; de originelen bevinden zich in de collectie van Heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne.

Bronnen, noten en/of referenties