Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Dumpweg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De inzegening van het voetbalveld van Juliana-DOS met op de achtergrond een van de boerderijkes aan de weg die later Dumpweg ging heten.

Dumpweg is een vroegere naam voor de huidige Vloeieindsedreef.


Bij de straatnaamgeving en huisnummering per 1 januari 1955 kreeg de de vroegere Derpseheide de naam Dumpweg. Begin jaren 1960 werd de straatnaam gewijzigd in Vloeieindsedreef. De benaming Dumpweg zou gekomen zijn omdat de geallieerden hier in 1944-1945 hier een terrein hadden, waarop zij materieel en grondstoffen zouden hebben gedumpt, die nodig waren voor het verharden van de door tanks en ander oorlogstuig kapot gereden wegen in Deurne.[1]

Voordat in 1970 de plannen voor een nieuwe begraafplaats, de huidige begraafplaats Jacobshof, concreet werden, was ook een terrein aan de Vloeieindsedreef in beeld. In een artikel hierover in het Weekblad voor Deurne van 23 januari 1970 wordt opgemerkt: De heer Wijnen vond dit terrein (aan de Pastoor Jacobsstraat) ongunstiger gelegen dan het vorige, aan de Dumpweg en ook duurder. De naam Dumpweg was in dat verband nogal wrang.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Mededeling in 2011 van de heer Claassen die hier lange tijd woonde.