Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Drankenhandel Winters

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Drankenhandel Winters is een van de oudste nog actieve bedrijven in Liessel. Al in 1910 werd er door Piet Winters bier gebrouwen in de toenmalige bierbrouwerij De Haas.


Tot 1926 werd er bier gebrouwen. Daarna hing eigenaar Piet Winters een agentschap aan met Bavaria uit Lieshout en staakte zijn eigen brouwactiviteiten. In die tijd werden met behulp van de zogenaamde bierboom de zware houten biervaten op paardenkarren geladen en bij de klanten afgeleverd. Zo voorzag Winters de regio van alcoholische en andere dranken.

In 1954 nam zoon Jac het bedrijf over van zijn vader Piet. Vervolgens namen zijn zonen Piet, Hans en Frank in 1987 het bedrijf weer van vader Jac over. In 2010 trad de vierde generatie Winters aan in de persoon van Bram Winters.

Het oude brouwhuis bleef nog tot 1969 als bedrijfspand in gebruik. In dat jaar werd het gebouw verbouwd en in gebruik genomen voor horeca. Café 't Oude Brouwhuis opende toen haar deuren en sindsdien is het als zodanig in gebruik.

Sinds 2010, bij het honderdjarig bestaan van het bedrijf, mag drankenhandel Winters zich hofleverancier noemen. In april 2013 werd een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein aan de Willige Laagt 1 in Liessel in gebruik genomen.