Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Drankenhandel Winters

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Harrie M (overleg | bijdragen) op 23 jan 2016 om 21:10 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Drankenhandel Winters Drankenhandel Winters is een van de oudste nog actieve bedrijven in Liessel. Al in 1910 werd er door Piet Winters (1884 -1954)...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Drankenhandel Winters

Drankenhandel Winters is een van de oudste nog actieve bedrijven in Liessel. Al in 1910 werd er door Piet Winters (1884 -1954) bier gebrouwen in de voormalige bierbrouwerij De Haas.

Tot 1926 is er bier gebrouwen. Daarna is eigenaar Piet Winters een agentschap met Bavaria uit Lieshout aangegaan en zijn de eigen brouwactiviteiten stopgezet. In die tijd werden met behulp van de zogenaamde bierboom de zware houten biervaten op paardenkarren geladen en bij de klanten afgeleverd. Zo voorzag Winters de regio van alcoholistische en andere dranken.

In 1954 heeft zoon Jac Winters (1924 – 1994) het bedrijf van zijn vader Piet overgenomen. Vervolgens hebben de zonen Piet, Hans, en Frank in 1987 het bedrijf weer van vader Jac Winters overgenomen. Ondertussen is in 2010 de vierde generatie Winters aangetreden in de persoon van Bram Winters.

Het oude brouwhuis is nog tot 1969 als bedrijfspand in gebruik geweest. In dat jaar is het gebouw verbouwd en in gebruik genomen voor horeca. Toen heeft café ’t Oude Brouwhuis haar deuren geopend en sindsdien is het als zodanig in gebruik.

Sinds 2010 (bij het honderdjarige bestaan) van het bedrijf mag drankenhandel Winters zich voortaan Hofleverancier noemen. In april 2013 is een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein aan de Willige Laagt 1 in Liessel in gebruik genomen.