DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Dirk van de Bovenkamp

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Dirk van de Bovenkamp is drager van de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne.


Op zaterdag 2 oktober 2010 ontving Dirk van de Bovenkamp, uit handen van burgemeester Daandels, de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne. Hij ontving deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van Helenaveen.

Vanaf 1987 tot 2010 was hij als vrijwillig buurtbuschauffeur elke week minimaal één dag in de week in de weer om de inwoners van Helenaveen te vervoeren. Vanaf 1990 droeg hij ook zorg voor het onderhoud van het Protestants Kerkhof in Helenaveen.

Ook was hij vanaf 1990 actief binnen de plaatselijke Katholieke Bond van Ouderen, waar hij onder andere lange tijd de organisator is geweest van de papierinzameling. Daarnaast bracht hij De Nestor in Helenaveen rond.

Na zijn verhuizing naar 'Het Peelhuys', een appartementencomplex voor ouderen in Helenaveen, was en is hij ook hier weer erg actief bezig. Hij onderhoudt de tuin, voert voor de medebewoners allerlei klussen uit en zorgt dat de stoepen er altijd netjes bij liggen.

De heer Dirk van de Bovenkamp is een zeer sociaal bewogen persoon, die dienstbaar zijn voor zijn medemens enorm hoog in zijn vaandel heeft staan.