Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Dick Verdam

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Dick Verdam zette zich vele jaren in voor de gemeenschap van Neerkant en werd daarvoor in 2010 koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Hij is een zoon van Dirk Verdam (1921-1996) en Gerritje Tabor (1921-1995).

Neerkandia[bewerken]

Bij voetbalclub Neerkandia, waar hij een gerespecteerd voetballer was van het vaandelteam, richtte hij in 1980 het clubblad De Groenwitter op. Later werd hij elftalleider en fungeerde hij zelfs nog drie seizoenen als (onbetaald) coach van het vaandelteam.

Fanfare Sint-Willibrord[bewerken]

Van 1995 tot 2010 was Dick Verdam voorzitter van fanfare St.-Willibrord. Gedurende deze tijd kende de fanfare vele hoogtepunten, met als uitblinkers de landskampioenschappen van 1998 en 2005. Absoluut hoogtepunt waren de jubileumconcerten van de fanfare, samen met Ernst Jansz en Boudewijn de Groot, in 2002.

Behalve voorzitter van de fanfare was Dick Verdam ook voorzitter van de sponsorcommissie en de concertcommissie. Bovendien was hij lid van de sponsorcommissie van de stichting HaFaDru, het overlegorgaan tussen de muziekschool en de harmonieën, fanfares en drumbands uit Deurne.

Dick Verdam zette zich tijdens zijn voorzitterschap altijd in om de fanfare deelgenoot te laten zijn van de Neerkantse gemeenschap. Hij wist keer op keer iedereen te enthousiasmeren om aanwezig te zijn bij festiviteiten en de diverse serenades die er jaarlijks in het dorp worden gebracht ter gelegenheid van jubilea, kampioenschappen, gouden bruidsparen en mensen die een koninklijke onderscheiding krijgen.

Onder zijn voorzitterschap boekte de fanfare veel successen en werd de vereniging een bloeiende club, waarbij jong en oud op harmonieuze wijze samen musiceren op een goed niveau. De inzet van Dick Verdam was dan ook van grote waarde voor de fanfare St.-Willibrord én de gemeenschap van Neerkant.

Op vrijdag 22 oktober kreeg Dick Verdam uit handen van burgemeester Gerard Daandels in De Moost in Neerkant een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een feestelijke repetitie van de fanfare ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter.